Spitalul de copii dorește să amenajeze un spațiu din centrul Timișoarei cu fonduri europene

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” a solicitat Primăriei Municipiului TImișoara atribuirea în administrare a unui spațiu în imobilul situat pe bd. Republicii nr. 6, imobil aflat, în prezent, în stare avansată de degradare, în vederea reabilitării și refuncționalizării acestuia.

„Este o inițiativă bună a Spitalului Țurcanu și vom propune consilierilor locali să ne susțină în acest demers, pentru a pune în valoare un spațiu aflat chiar în centrul orașului, dar pentru care nu avem, în clipa aceasta, o sursă de finanțare pe care să o alocăm. Bineînțeles, transmiterea în administrare a spațiului respectiv se va face doar condiționată de realizarea acestei investiții”, transmite primarul Dominic Fritz.

Spațiul are o suprafață totală de 241,41 de mp, clădirea fiind la nivel de parter, cu intrare din curte. Imobilul este în proprietatea Municipiului Timișoara și va fi utilizat pentru extinderea activităților medicale ale spitalului (spitalizare de zi, punct de recoltare analize, studenți și rezidenți).

Comisia de analiză a spaţiilor cu altă destinaţie a hotărât atribuirea în administrare a imobilului, pentru o perioadă de 5 ani, condiționată de depunerea dosarului pentru obținerea de fonduri europene, în acest termen. Consiliul Local al Municipiului Timișoara urmează să se pronunțe asupra proiectului de hotărâre.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timişoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României. Este un spital cu tradiție, înființat în anul 1903 şi are o activitate profesională diversificată, ce acoperă toată gama specialităților pediatrice. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” se află în administrarea Primăriei Municipiului Timișoara.

Serviciul Comunicare

The post Spitalul de copii dorește să amenajeze un spațiu din centrul Timișoarei cu fonduri europene first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source