Spectacol dedicat culturii popoarelor europene

Primăria Municipiului Focșani împreună cu instituțiile de cultură din subordine organizează un eveniment cultural special dedicat zilei de 9 mai – Ziua Europei. O sărbătoare a Europei care a devenit și o sărbătoare a României, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, la data de 1 ianuarie 2007.
Joi, 9 mai 2024, de la ora 19.00, îi invităm în Piața Unirii pe cetățenii Municipiului Focșani să participe la un spectacol muzical, coregrafic și literar dedicat culturii popoarelor europene. Ziua de 9 mai este cel mai potrivit moment pentru a celebra spiritul unității între popoare ca principiu al democrației.
Cu această ocazie, în Piața Unirii vor avea loc recitaluri muzicale pregătite de artiștii Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”, ai Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” și de elevii Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”. De asemenea, actorii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” vor susține momente poetice din lirica europeană.
Rolul comunităţilor locale este imens, o construcţie europeană sustenabilă ȋnsemnând, ȋn primul rând, o mare comunitate solidară şi uniform dezvoltată, formată din entităţi locale care lucrează și se dezvoltă ȋmpreună.
Suntem mândri să fim parte din acest proces, iar Focşaniul face paşi mari pe calea dezvoltării și modernizării, a afirmării naţionale şi europene.
Ziua de 9 mai marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Semnată la 9 mai 1950, propunerea lui Robert Schuman a reprezentat piatra de temelie a cooperării în Europa și a păcii pe continentul nostru. Ziua Europei este un simbol al deschiderii, transparenței, democrației și unității UE. Ediția din acest an a Zilei Europei are loc la 45 de ani de la primele alegeri europene din 1979 și cu puțin timp înainte de alegerile europarlamentare care se vor desfășura în perioada 6-9 iunie.

La Mulți Ani, Focșani!
La Mulţi Ani, România!
La Mulţi Ani, Europa!

Source