„ŞI  TU  POȚI  FI  MOȘ  CRĂCIUN!”

– proiect de voluntariat –

craciun1

,, Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi din plin bucurie!”

 Denumirea proiectului:
       „Și tu poți fi Moș Crăciun!”

Scop:
         Sprijinirea copiilor cu nevoi materiale și sociale , prin implicarea comunității în acțiuni de caritate, cu scopul formării și dezvoltării de abilități și atitudini menite să contribuie la  dezvoltarea spiritului civic,  la  întărirea și diversificarea relațiilor sociale, schimbarea viziunii față de societate și  conștientizarea rolului de cetățean activ.

Echipa de proiect:

 Coordonatori: Primar Oraș Căzănești – Stelian Traian

                        Viceprimar Oraș Căzănești – Andronache Rodica Viorica         

                        Bibliotecar – Paraschiv Roxana                    

 

PARTENERI : 

  • Primăria Orașului Căzănești – Compartimentul de asistență socială

                                                         – Asistentele comunitare

                                                         – Biblioteca ,,Ion Creangă” Căzănești

  • Biserica

Durata: 15 Noiembrie – 15 Decembrie 2022

PROIECT DE VOLUNTARIAT

În fiecare an așteptăm cu drag sărbătorile de iarnă, iar cea mai așteptată este sărbătoarea Crăciunului. Aceasta este percepută ca o sărbătoare a bucuriei, care face să înflorească în sufletele tuturor bunătatea, frumusețea, toleranța, credința, speranța, tot ce are omul mai de preț și poate împărtăși cu semenii. Se spune că, dacă spiritul Crăciunului ar ține tot anul, am putea să trăim cu toții într-o lume mai bună. Cei mai fericiți dintre noi sunt copiii, care îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun și pentru care se pregătesc din timp cu colinde și scrisori.

Haideți să aducem mângâiere, și anul acesta, unor copii care nu au nici o vină că s-au născut în familii cu posibilități materiale reduse. Să arătăm că suntem uniți și  buni, că știm să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru ce ne-a dat, arătându-I că ne pasă de aproapele nostru și suntem solidari într-un scop caritabil!

Putem strânge jucării, rechizite, dulciuri, fructe – până joi, 15 decembrie 2022 – în locația Bibliotecii ,,Ion Creangă” Căzănești.

Ca voluntari, alături de Moș Crăciun, avem posibilitatea de a lua parte la pregătirea cadourilor, precum și la distribuirea lor,  către minunații copilași.

Persoană de contact – Viceprimar Andronache Rodica Viorica 

                                   Tel. – 0755 744 745

craciun2

Source