Ședință de lucru convocată de Primarul Misăilă la Blocul Onasis

Primarul Municipiului Focșani a avut în cursul dimineții de marți, 13 aprilie 2021, o întâlnire de lucru cu proiectantul și constructorul, responsabili cu lucrările de reabilitare a imobilului social din strada Măgura nr. 123 (Blocul Onasis).
Întâlnirea a avut loc pentru clarificarea situației tehnice a investiției, mai ales după ce mai mulți chiriași din bloc s-au arătat nemulțumiți că nu se pot muta cât mai repede înapoi.
Precizăm că aproape de finalul lucrărilor de reabilitare, odată cu evacuarea din subsol a dejecțiilor deversate ani la rând de foștii chiriași, s-a constatat că aici se înregistrează infiltrații.
Pentru identificarea sursei infiltrației a fost făcut un nou studiu geotehnic, care a arătat că există un strat de argilă în toată zona, care nu permite ca apa de ploaie să se scurgă către pânza freatică, motiv pentru care apar infiltrațiile în subsol.
În consecință, a fost emisă de către constructor o dispoziție de șantier pentru remedierea situației, care constă în betonarea subsolului și pomparea apei cu ajutorul unor pompe electrice către rețeaua de canalizare pluvială.
Urmare a acestor detalii tehnice, Primarul Municipiului Focșani a declarat că imediat ce Consiliul Local Focsani va aproba sumele pentru această lucrare, va începe lucrările, care vor dura o săptămână, maxim două.
„Decizia este la consilierii locali! Primarul Municipiului Focșani nu poate emite ordinul de începere a lucrărilor fără ca sumele necesare să fie în buget aprobate de către Consiliul Local. Documentația și proiectul privind alocarea sumelor necesare vor intra pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare în cursul lunii aprilie”, a spus Primarul Cristi Valentin Misăilă.
Primarul a mai precizat că, odată aprobate sumele necesare în Consiliul Local, Primăria va putea finaliza lucrările și va face recepția finală, astfel încât locuințele, acum modernizate, să fie predate chiriașilor.
Precizăm că pentru această lucrare, constructorul s-a încadrat în termenele prevăzute din contract cu execuția, în ciuda faptului că lucrările au fost stagnate în 2020 de către Ministerul Dezvoltării.
Lucrările la imobilul situat pe strada Măgura nr. 123 au presupus reabilitarea completă a ambelor scări de bloc, cu un total de 16 unități locative, care au destinația de locuințe sociale.

Lucrările au constat în înlocuirea șarpantei și învelitoarei, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, anveloparea termică a blocului și înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare. Locuințele sunt acum dotate cu instalații interioare de detectare și alarmare incendiu, dar și cu becuri ecologice, tip led.
Iluminatul de pe scările blocului este automatizat, fiind folosite panouri solare și corpuri de iluminat led.
Curtea de jur împrejurul blocului a fost refăcută complet, au fost amenajate locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi. A fost realizat și un mic loc de joacă pentru copii.
De asemenea, imobilul a fost dotat cu două centrale termice (câte una pe scară) și a fost racordat la rețeaua de distribuție a apei și canalizare.
Investiția a fost realizată cu finanțare atât din partea Primăriei Municipiului Focșani cât și din partea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, valoarea de contract pentru proiectare și execuția lucrărilor fiind de 2.526.738 lei.

Biroul de presă al Municipiul Focșani

Source