Se reia licitația pentru proiectarea noului concept urbanistic din zona Dacia

Primăria Municipiului Timișoara a relansat licitația pentru achiziționarea serviciilor de proiectare proiectare și asistență tehnică (DALI – documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, proiect tehnic și asistență tehnică) în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție ”Modernizare spațiu public – zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructura rutieră, utilități publice.

Valoarea estimată a contractului de proiectare a fost majorată de la 504.201 lei la 1.176.470 lei, fără TVA, deoarece la precedenta licitație nu a fost depusă nicio ofertă.

Zona este delimitată de Calea Torontalului, bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii și este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului.

Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei.

Obiectivul urmărit este revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat),  spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

Durata contractului, care vizează și asistența tehnică pe parcursul execuției proiectului este de 48 de luni.

Pentru realizarea proiectului se vor solicita fonduri europene prin Program

Operațional Regional.

Anunțul este publicat în SEAP și cei interesați sunt așteptați să depună oferte până în 20.07.2022, ora 15:00.

Serviciul Comunicare

The post Se reia licitația pentru proiectarea noului concept urbanistic din zona Dacia first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source