Școala din Comarnic în 130 de ani

Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic a aniversat 130 de ani de la înființare, prilej cu care dascălii și elevii primei școli din orașul nostru, coordonați de dna director – prof. Elena Peticilă, au organizat un eveniment complex, dedicat educației, oamenilor, culturii și comunității.

Manifestarea, care a avut loc pe 16 mai 2024, a fost găzduită de Muzeul Cinegetic Posada, dat fiind faptul că liceul se află în prezent în plin proces de renovare, și i-a avut ca invitați pe reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Prahova, Consiliului Județean Prahova, Parlamentului României, foști directori și profesori, dar și foști elevi ai instituției de învățământ.

Totodată, cu prilejul aniversării a 130 de ani de la înființarea școlii, dna profesor dr. Cristina Ilincuța și-a lansat cartea mult-așteptată în comunitatea noastră, dedicată învățământului din Comarnic și intitulată „De la beleaua satului la școala poporului”, eveniment în cadrul căruia, printre invitați, s-a numărat și prof. univ. dr. Laurențiu Vlad.

Invitații au avut prilejul să admire o expoziție de picturi expusă în cadrul muzeului de către doi pictori locali, foști elevi ai liceului, Bogdan Georgescu și Codruț Radi.

Ziua a fost completată prin momente literare dedicate poetului Simion Stolnicu, prezentări ale istoriei locurilor noastre – strâns legată de familia Bibescu – momente artistice folclorice puse în scenă în curtea interioară a castelului de la Posada de către elevii instituției de învățământ și ai Asociației „Zestrea Carpaților” din Comarnic, precum și de o sesiune de dezbateri și discuții de aducere aminte, la care au luat parte toți invitații care au absolvit sau au predat la Liceul din Comarnic.

Prin intermediul tehnologiei, la eveniment au putut participa live sau prin mesaje digitale și foști elevi sau profesori care nu au putut fi prezenți fizic, întregind astfel o comunitate valoroasă, legată pe veci printr-un numitor comun: Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic.

La mulți ani cu rezultate excepționale urăm și noi singurei instituții de învățământ liceal din orașul nostru, o școală care a dat, de-a lungul timpului, României și lumii întregi, profesioniști de excepție și oameni de mare valoare!

Alina Bunghez

The post Școala din Comarnic în 130 de ani appeared first on Primaria Comarnic – Judetul Prahova.

Source