S-a semnat contractul de finanțare pentru refacerea străzii Mare a Unirii, prin PNI ”Anghel Saligny”

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă a semnat astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru proiectul „Refacere trotuare, alei, parcaje și covor asfaltic – strada Mare a Unirii”, finanțat prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”.
Proiectul are o valoare aprobată la finanțare de 5,77 milioane lei, iar lucrările prevăzute vizează refacerea străzii Mare a Unirii de la intersecția cu strada Republicii până la cea cu strada Mărășești.
Prin proiect va fi refăcută strada Mare a Unirii, vor fi amenajate locurile de parcare și spațiile verzi din zonă.
Pentru acest obiectiv a fost deja finalizată procedura de achiziție publică a lucrărilor de proiectare și execuție iar următorul pas este începerea lucrărilor de proiectare.
Acesta este al doilea proiect de investiții pentru care am semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, după proiectul „Refacere infrastructură străzi, sistematizare verticală strada Timiș, strada Nicolae Bălcescu, strada Predeal (tronson cuprins între strada Ion Creangă și strada Grigore Ionescu) și reparații și așternere covoare asfaltice carosabil strada Magazia Gării”.
Pe această cale, Primarul Cristi Valentin Misăilă îi mulțumește atât Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, pentru modul în care se implică personal în derularea programelor de investiții dedicate autorităților locale din România, cât și secretarului de stat Alexandru Stoica pentru deschiderea de care a dat dovadă!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source