Primarii Astrid Fodor și Marius Grecu au semnat ieri acordul de parteneriat pentru realizarea trenului periurban care va face legătura între Șelimbăr – zona industrială vest/Aeroportul Internațional Sibiu, cu ramificație înspre cartierul Tilișca din Sibiu. ”Primul pas pentru realizarea acestui proiect a fost realizat săptămâna trecută, atunci când consiliile locale ale celor două localități au votat începerea demersurilor. Acum am semnat efectiv acordul de parteneriat, urmând ca în perioada următoare să fie realizate documentațiile pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic, alte documentații de specialitate”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Primăria Sibiu va depune la Ministerul Transporturilor fișa de proiect în vederea aprobării finanțării pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, alte documentații de specialitate). Ulterior, Primăria Sibiu va face demersurile pentru încheierea unui Acord de parteneriat și cu CFR pentru implementarea proiectului.

Proiect de fonduri europene

Acordul de parteneriat între Sibiu și Șelimbăr este necesar pentru că Primăria Sibiu intenționează să solicite finanțare din fonduri europene nu numai pentru realizarea efectivă a proiectului, ci și pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare pregătirii şi implementării acestui proiect. Pentru a obține aceste fonduri este necesar acordul celor două unități administrativ –teritoriale de pe viitorul traseu al trenului (etapa I). De asemenea, prin acest acord s-au stabilit rolurile și obligațiile care revin administrațiilor locale din Sibiu și respectiv Șelimbăr în realizarea proiectului și mai ales pentru prima etapă, aceea a elaborării documentațiilor tehnice și economice.

Foto: Primăria Sibiu

Source