Primăria Municipiului Timișoara a început, în 4 aprilie 2022, lucrările de reabilitare a Căii Stan Vidrighin, lucrări în cadrul cărora se reamenajează linia dublă de tramvai, două benzi de carosabil pe sens, pistele de bicicletă, trotuarele, precum și infrastructura subterană.

„Jumătate din lucrările de pe Stan Vidrighin sunt gata. E unul dintre proiectele majore de infrastructură ale Timișoarei, care va schimba definitiv întreaga zonă și va oferi variante sigure și confortabile de deplasare celor care locuiesc în zonă sau vin la serviciu aici, fie că aleg tramvaiul, mașina sau bicicleta. Lucrările au avansat într-un ritm bun, având în vedere faptul că acest proiect de reabilitare a bulevardului este corelat cu lucrările de modernizare a rețelei de apă, pe care o face Aquatim. Am reușit să ne corelăm foarte bine și, de aceea, șantierul nu a avut blocaje. În ceea ce privește linia de tramvai, ne apropiem de finalizarea lucrării”, transmite primarul Dominic Fritz.

Bulevardul Stan Vidrighin face parte din Zona Industrială Buziaș, unde lucrează un segment important al populației Timișoarei și este tranzitat intens de către timișoreni, în drumurile acestora spre locul de muncă. Pentru a se reduce impactul lucrărilor asupra traficului în zonă, la deschiderea șantierului, circulația mașinilor de trafic greu a fost deviată pe rute județene.

Obiectivul de investiții „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 2, Calea Stan Vidrighin” este finanțat prin bugetul local al Municipiului Timișoara. Valoarea proiectului este de 83 de milioane de lei (TVA inclus), iar termenul de finalizare este 30.09.2024.

Serviciul Comunicare

The post Reabilitarea Căii Stan Vidrighin a ajuns la jumătate în mai puțin de un an first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source