Promovarea mobilității urbane și transportului ecologic

27 octombrie 2021

Astăzi, de la ora 11, în parcarea pentru autocare de lângă Parcul Central, vizavi de Catedrala Mitropolitană, reprezentanții firmei Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S, care a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), prin care se achiziționează 44 de autobuze electrice pentru Timișoara, au prezentat modelul de autobuz electric, în varianta de 12 metri.

Au fost prezenți Șeyda Șimșek Kamaci, reprezentanta firmei producătoare, viceprimarul Ruben Lațcău, directorul STPT, Patriciu Mălin Rușeț,  reprezentanți ai Direcției Tehnice a Primăriei Timișoara și ai STPT.

Reprezentanții primăriei și ai firmei au discutat despre specificațiile tehnice referitoare la fabricarea modelului de 18 metri pentru Timișoara, autobuzul electric articulat KRS 18 EV. Valoarea contractului pentru Timișoara este de 136.400.145 lei (fără TVA).

Scopul proiectului este promovarea mobilității urbane durabile, prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern și înnoirea parcului de transport public ca măsură de îmbunătăţire a mobilităţii urbane şi de limitare a emisiilor de dioxid de carbon. Obiectivul specific este achiziţia a 44 autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ 18 m, achiziţia a 15 staţii de încărcare rapidă şi a 44 staţii de încărcare lentă, care să conducă la îmbunătățirea radicală a calităţii transportului public, reducerea poluării, reducerea timpilor de așteptare, și la creşterea numărului de pasageri.

Termenul limită pentru finalizarea implementării proiectului  este 1 ianuarie 2023. Primul autobuz va fi livrat în termen de 8 luni de la data la care se dă ordinul de începere, iar ordinul se va da după stabilirea tuturor detaliilor tehnice. În prealabil, trebuie realizate stațiile de încărcare.

Autobuzele electrice vor avea o capacitate de cel puţin 130 de persoane, din care cel puţin 44 pe scaune. Vor avea podea integral coborâtă şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Vor  rezista la temperaturi cuprinse între -25 şi +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceaţă, noroi, zăpadă, chiciură, gheaţă, apă cu sare, produse petroliere, materiale şi soluţii antiderapant. Vor avea scaune din material cu proprietăți antigraffiti, antivandalism, uşor lavabil. Vor fi prevăzute cu sistem de supraveghere video la interior şi la exterior, cu cel puţin opt camere digitale color, cu înregistrare audio. Vor avea o durată de funcţionare de minimum 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.

Serviciul Comunicare

The post Promovarea mobilității urbane și transportului ecologic first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source