Fundația „Alături de voi” în parteneriat cu Fundația Star of Hope, Asociația Română de Literație, Asociația Gal Stejarii Argintii, cu sprijinul primăriilor Miroslava, Horlești și Botoșani, vor implementa proiectul „Investim în educația incluzivă!”. În cadrul acestui proiect vor fi oferite pachete integrate de servicii educaționale, psiho-socio-pedagogice, ocupaționale, de educație non-formală și timp liber în vederea creșterii gradului de participare școlară și socială a 650 de copii și tineri cu vârste între 3-18 ani cu risc de abandon școlar / părăsire timpurie a școlii și cu CES (cerințe educaționale speciale).

Printre obiectivele urmărite în cadrul acestui proiect sunt:

  • Îmbunătățirea participării școlare.
  • Creșterea ratei de tranziție în învățământul secundar inferior și secundar superior.
  • Creșetrea gradului de incluziune socială prin oferirea de servicii integrate și suport (consiliere / orientare profesională pentru 90 de tineri; sprijin psiho-pedagogic / terapie asistată pentru 100 de copii și tineri cu CES; sprijin psiho-social pentru 300 de copii și tineri; activități de timp liber și dezvoltare personală pentru toți cei 650 de participanți)
  • Creșterea implicării și oferire servicii suport pentru 80 de părinți ai copiilor cu risc de abandon școlar și 60 de părinți ai celor cu CES.
  • Dezvoltarea competențelor în procesul educațional a 125 de cadre didactice în abordarea integrată a lucrului cu copii și tineri cu risc de părăsire timpurie a școlii și cu CES.

Proiectul are o durată de 24 de luni și este finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Valoare proiectului este de aproape 5,5 milioane lei, grantul acoperind 90% din valoarea totală.

Dacă ești din comuna noastră și ești interesat direct de serviciile oferite în cadrul acestui proiect sau cunoști familii și copii care au nevoie de sprijin, te rugăm să contactezi telefonic expertul care se ocupă de recrutarea grupului țintă la numărul de telefon – 0755.854545 sau la adresa de email: [email protected].

Primăria Miroslava susține acest proiect, care își propune să-i ajute pe elevi să își îmbunătățească performanțele școlare și de asemenea, să se cunoască mai bine pe ei înșiși, prin activități de dezvoltare personală.

Vă incurajăm să participați la activitățile acestui proiect, deoarece colaborarea copil/tânăr-famile-școală poate aduce o reală schimbare în bine, atât în viața copiilor și în viața dumneavoastră.

Source