Programul evenimentului “Vin Floriile cu Soare... și Soarele cu Florii”

Sărbătoarea Floriilor precede Paștele, cea mai mare celebrare a creștinătății, moment de înaltă încărcătură sufletească și spirituală.
Pentru a marca în mod festiv bucuria primăverii și a trăirilor sufletești deosebite din aceste zile, Primăria Municipiului Focșani va organiza la sfârșitul acestei săptămâni o serie de evenimente sub titlul „Vin Floriile cu Soare… și Soarele cu Florii”.
Deschiderea Târgului de Florii va avea loc vineri, 15 aprilie 2022, în Piața Unirii, la ora 17.00, printr-un moment artistic pregătit de Ansamblul folcloric „Țara Vrancei”, Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” Focșani și Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focșani.
La „Târgul de Florii” care va începe vineri și-au anunțat participarea mai multe florării și pepiniere din Focșani.
Focșănenii care vor trece în aceste zile prin Piața Unirii vor putea să admire și o expozitie a meșterilor populari-tradiționali, cu icoane pictate și sculptate, dar și cu superbe ouă încondeiate, în motive tradiționale și pascale. Va fi chiar și un atelier, în cadrul căruia vizitatorii vor avea ocazia să vadă „live” cum sunt prelucrate aceste minunate obiecte de artă.
De asemenea, va fi organizată și o expoziție de icoane pictate, pe sticlă, pânză și hârtie, semnate de mici artiști de la școli și licee din Municipiul Focșani, care au dorit să dea, acum în preajma Sfintelor Sărbători Pascale , un semnal de bucurie și mai ales de pace, în suflete, dar și în lume.
Continuând tradiția anilor trecuți, de dinainte de pandemie, sâmbătă 16 aprilie 2022, la Focșani va fi organizată o amplă procesiune religioasă dedicată Floriilor. Astfel, de la ora 17.00 va începe deplasarea de la Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din cartierul Sud și de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” situată pe Bulevardul Independenței. La ora 18.30, cele două grupuri vor ajunge simultan în Piața Unirii, la Biserica „Sfântul Ioan”, unde va avea loc o slujbă religioasă oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la care sunt invitați să participe toți credincioșii din Focșani, dar și din județ.
Pentru buna desfășurare a evenimentului religios de sâmbătă, începând cu orele 16.00, Bulevardul Unirii, de la intersecția cu străzile Unirea Principatelor și Maior Gh. Pastia și până la intersecția cu strada Ștefan cel Mare, va fi restricționat accesului auto până duminică 17 aprilie, ora 24.00.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source