Primarul Municipiului Focșani și Președintele Consiliului Județean Vrancea au participat, miercuri 20 septembrie 2023, la deschiderea Festivalului „Classic for Teens"

Primarul Municipiului Focșani și Președintele Consiliului Județean Vrancea au participat, miercuri 20 septembrie 2023, la deschiderea Festivalului „Classic for Teens”.
Aflat la cea de-a IV-a ediție, proiectul „Classic for Teens” a devenit un adevărat fenomen cultural, ce aduce an de an, în Orașul Unirii, titani ai muzicii clasice, care să devină mentori pentru tânăra generație.
Pe această cale, Primarul Cristi Valentin Misăilă i-a felicitat pe inițiatorii și organizatorii acestui festival, Asociaţia PropatriaVOX din Focșani. De altfel, Primăria Municipiului Focșani a susținut acest eveniment încă de la început, atât logistic, prin oferirea sălilor de spectacol, cât și financiar, la primele ediții.
Este o deosebită onoare pentru Municipiul Focșani ca acest festival să se desfășoare sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Republicii Italiene în România, al Ambasadei Republicii Moldova în România și al Institutului Italian de Cultură din București. Directorul artistic al festivalului este doamna Mara Dobrescu, pianistă de origine română stabilită în Franța.
Totodată, edilul Municipiului Focșani și-a exprimat aprecierea față de susținerea instituțiilor de cultură din Municipiul Focșani și le-a mulțumit voluntarilor pentru implicare.
„Din această perspectivă, suntem bucuroși că, timp de 9 zile, orașul nostru va deveni capitala culturală a tinerilor pasionați de muzica clasică cei care vor fi beneficiarii unui regal muzical de excepție”, a declarat Primarul Cristi Valentin Misăilă.
În această perioadă, pe scena Ateneului Popular și pe scena Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” vor urca muzicieni din 9 țări, respectiv Austria, Franța, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Coreea de Sud, China și România.
„Classic for Teens” este un proiect de tradiție în Municipiul Focșani, care care vine cu o propunere culturală complexă, menită să deschidă noi orizonturi și să stimuleze interesul publicului tânăr pentru cultură, muzică clasică și arte vizuale.
Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia şi Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia vor găzdui evenimentele acestui proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică și realizat cu susținerea Consiliului Județean Vrancea.
Evenimentele organizate în cadrul celei de-a patra ediții a „Classic for Teens” vor fi prezentate de actorii Sorin Francu și Daria Maria Boboc.

Source