Primarul Misăilă cere penalizarea constructorului pentru întârzierile la proiectul de resistematizare a infrastructurii de transport

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a solicitat, astăzi, 28 noiembrie 2023, penalizarea asocierii SC Hidro Salt B92 SRL – SC Trace Group Hold PLC – SC Dineng Dev SRL pentru nerespectarea termenelor asumate prin contract în cadrul proiectului „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani, în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”. Decizia a fost luată din cauza întârzierilor foarte mari la lucrările aflate în execuție în cadrul acestui proiect cu finanțare europeană. Deși au fost stabilite termene clare de finalizare pentru fiecare stradă, acestea nu au fost respectate. Mai mult, constructorul a solicitat sistarea lucrărilor care nu pot fi executate din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Primarul Cristi Valentin Misăilă a anunțat, astăzi, în cadrul ședinței de lucru cu firmele implicate în proiectele de resistematizare, că nu vor fi acceptate întârzieri și se vor solicita penalități pentru nerespectarea termenelor asumate prin contractul de execuție. În plus, la finalizarea proiectului se va emite un certificat constatator negativ pentru firmele care nu au respectat contractul.

Din nefericire, deși au participat la o licitație publică și s-au angajat că au atât capacitatea financiară, utilajele și forța de muncă necesare pentru a derula acest proiect, firmele din asocierea în cauză au demonstrat contrariul. Deși odată la două săptămâni, la Primăria Municipiului Focșani, sunt organizate ședințe de analiză a progresului proiectului, constructorul nu a reușit să respecte graficul de execuție. Nici calitatea nu a fost deosebită iar pe multe străzi au fost lucrări refăcute din cauza neconformităților. Au fost constatate probleme precum pavaj surpat, camerete sparte sau montate fără să fie aliniate, borduri sparte. Au fost numeroase cazuri în care constructorii au creat disconfort cetățenilor și au creat o stare de nemulțumire generală prin situațiile create în implementarea proiectului.

Din aceste motive, Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a cerut aplicarea prevederilor contractuale și stabilirea de penalități pentru întârzierile în derularea proiectului „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani, în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source