17.10.2023

Persoanele care ocupă ilegal vila istorică de pe Bulevardul C.D. Loga nr. 52 au solicitat Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) radierea dreptului de proprietate al Statului Român și administrarea Municipiului Timișoara.

Cerea a fost respinsă.

De asemenea, aceștia au solicitat într-o somație trimisă Primăriei Municipiului Timișoara suma de 1,8 milioane euro pentru a elibera clădirea ocupată ilegal. Pretind această sumă pentru așa-zise lucrări de construire făcute în clădire de-a lungul timpului.

Somația include și oferta de a vinde Municipiului clădirea pentru 5 milioane euro. 

„Bineînțeles că nu ne lăsăm șantajați și nici nu dăm bani unor penali. Această clădire aparține Timisoarei și vom face grădiniță aici. Vila a ajuns în anii 90, prin manevre dubioase în mâna clanurilor, care așa au păstrat-o ani de zile. Bineînțeles că nu mă aștept ca acum să iasă de bună voie din casă. Sigur vor continua să arunce tot felul de petarde, la fel cum e cazul și celor care ocupă terenuri abuziv pe malul Begăi. Sunt pregătit pentru această luptă, mă bazez pe o echipă curajoasă și bine pregătită și vom merge până la capăt”, a spus primarul Dominic Fritz.

Reamintim ca imobilul de pe Bulevardul C.D. Loga nr. 52 a fost recâștigată de Primăria Municipiului Timișoara și a fost intabulată în patrimoniul statului. Ca multe vile de pe Loga, și clădirea de la numărul 52 a avut un istoric dubios al schimbului de proprietari în anii 90. Clădirea a reintrat acum în proprietatea statului și administrarea Primăriei Timișoarei după un lung șir de procese penale. Acum, Municipalitatea urmează să evacueze prin Ordonanță Președințială persoanele care o ocupă ilegal.

Serviciul Comunicare

The post Primarul Dominic Fritz respinge pretențiile financiare pentru vila de pe Bulevardul C.D. Loga 52 first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source