Primarul Aurelia Fedorca a verificat zilele trecute stadiul lucrărilor de modernizare a Școlii Gimnaziale nr.1, ultima instituție de învățământ din oraș care intră în procesul de reabilitare. Modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1 face parte dintr-o viziune mai amplă care privește investițiile în Educație.

Ședința de lucru pe care a avut-o împreună cu constructorul, dirigintele de șantier și specialiștii din cadrul primăriei, referitor la obiectivul de investiții, a adus doar satisfacție, lucrările sunt în grafic, iar constructorul ne asigură că totul decurge conform graficului de lucrări. Până în prezent a fost înlocuită toată tâmplăria, s-a refăcut și înlocuit șarpanta și s-a montat învelitoarea.

Modernizarea instituțiilor de învățământ din Negrești-Oaș este un țel pe care mi l-am pus când am devenit primar, fiind un proces continuu de care sunt mândră.

Investiția este realizată în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale nr. 1”, finanțat din fonduri europene prin REGIO – Programul Operational Regional 2014-2020 și de la bugetul local.

Printre lucrările ce vor fi realizate se numără reabilitarea termică a anvelopei, izolarea termică a fațadei – parte opacă și parte vitrată, înlocuirea sistemului de încălzire și apă caldă cu unul performant – centrală pe biomasă, reabilitarea instalației de iluminat prin înlocuirea cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, finisaje și recompartimentare interioară, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități – rampe de acces, platformă, grup sanitar.

Astfel, pe acest segment avem în derulare în orașul Negrești-Oaș proiecte din fonduri europene și guvernamentale, care vizează modernizarea completă a grădinițelor, școlilor și liceelor noastre, astfel încât copiii și dascălii să meargă în siguranță și cu drag la școală.

Source