Primăria Timișoara va depune încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei, pentru finanțare prin PNRR

În cadrul următoarei ședințe a consiliului local vor fi supuse votului trei proiecte de hotărâre prin care Municipiul Timișoara va solicita finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Toate proiectele vizează eficientizarea energetică a clădirilor publice ale municipiului.

Proiectele sunt:

  • „Realizare șarpantă, reabilitarea termică și modificări interioare la corp școală Colegiul Național Ana Aslan Timișoara” – 5.380.422,49 lei (TVA inclus)
  • „Lucrări de reabilitare pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon prin creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara” – 19.002.772,81 lei (TVA inclus)
  • „Reabilitare Școala Gimnazială 1- Școala Verde Inteligentă” – 14.427.114,42 lei (TVA inclus)

„În ultimii doi ani am avut rezultate foarte bune în absorbția de fonduri europene: peste 220 de milioane de lei, investiți în proiecte de infrastructură, transport, educație sau sănătate. În aceeași perioadă am depus cereri de finanțare pentru proiecte în valoare de alte 220 de milioane de lei. Cea mai importantă diferență este însă unde merg banii. Dacă în trecut proiectele majore erau pe infrastructură rutieră, acum ne concentrăm pe proiecte care îmbunătățesc condițiile în școli și spitale”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului superior și a celui inferior, înlocuirea tâmplăriei. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul clădirii va fi furnizat din surse regenerabile.

Eficientizarea energetică de la Clinicile Noi vizează reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Municipal de pe strada Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe intervenții precum anveloparea exterioară, reabilitarea rețelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare și ventilare mecanică și realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum și pentru iluminatul clădirii, 5% din necesarul clădirii va fi furnizat prin surse regenerabile.

Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 vizează izolarea termică a clădirilor unității, înlocuirea tâmplăriei existente, a iluminatului cu un sistem LED, a instalației de încălzire și a conductelor de distribuție a apei calde.

Primăria Municipiului Timișoara a depus până acum 16 proiecte de investiții pentru finanțare prin fonduri europene în valoare de 220 de milioane de lei.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara va depune încă trei proiecte, în valoare totală de 39 de milioane de lei, pentru finanțare prin PNRR first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source