Primăria Timișoara va construi o parcare supraetajată în spatele magazinului Bega. Terenul, retrocedat municipiului Timișoara de ÎCCJ

Primăria Municipiului Timișoara a înregistrat, joi, o victorie definitivă și irevocabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistrații acestei instanțe au decis că terenul pe care se află parcarea din spatele magazinului Bega este al Municipiului Timișoara. Primarul Dominic Fritz a anunțat că pe acest amplasament, Primăria Timișoara va ridica o parcare supraetajată cu o capacitate de câteva sute de locuri.

„Salut decizia magistraților Înaltei Curți care, iată, după mulți ani dau dreptate timișorenilor. Terenul este public și va fi folosit în interes public. Acum, nimic nu ne mai împiedică să ridicăm aici o parcare supraetajată, care, cu siguranță, va rezolva parte din problemele pe care le avem cu lipsa locurilor de parcare din zonă. Ne vom lupta pentru fiecare metru pătrat de teren public și nu vom ceda în fața intereselor imobiliare care au acaparat, din păcate, acestora știm de zeci de ani”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, după ce a fost informat despre această victorie în instanță.

După ce decizia va fi comunicată și oficial Primăriei Municipiului Timișoara, parcarea va putea fi predată TimPark pentru a intra în circuitul public de parcări până când vor începe lucrările la noua parcare supraetajată din această locație ultracentrală.

În 2014, în baza HG 834/1991 privind stabilirea și evaluarea unor terenuri deținute de societățile comerciale cu capital de stat, Ministerul Economiei a cedat aceeași parcelă către o societate comercială privată. În anul 2015, Primăria Municipiului Timișoara a început primele demersuri în instanță pentru recuperarea acestui teren.

Procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție a început pe 21 decembrie 2020.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara va construi o parcare supraetajată în spatele magazinului Bega. Terenul, retrocedat municipiului Timișoara de ÎCCJ first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source