Primăria Timișoara și IFC vor ridica un nou spital municipal în nordul Timișoarei

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a primit, miercuri, vizita unei delegații a International Finance Corporation (IFC) – divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale – instituție care va încheia un parteneriat cu municipalitatea pentru construirea noului Spital Municipal. Acesta va fi amplasat în nordul orașului, lângă Aerodromul Utilitar Cioca, și va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, adunând într-un singur loc toate secțiile medicale care acum sunt răspândite în oraș.

Alături de primarul Dominic Fritz, la vizita în teren s-au aflat city managerul Matei Creiveanu, arhitectul-șef Gabriel Almăjan și directorul Spitalului Municipal, Daniel Malița. Delegația IFC a fost formată din 9 persoane, experți tehnici, financiari și în domeniul sănătății. 

„Acum, Spitalul Municipal are sediul principal într-o clădire veche, din centrul orașului și secții răspândite în toate zonele din Timișoara. Timișorenii nu pot avea astfel acces ușor la servicii medicale de calitate. Intenția noastră este să ridicăm de la zero un nou campus medical, primul din ultimii 50 de ani, în zona de nord a orașului, lângă Aerodromul Utilitar. Investiția va fi, însă, una imensă, probabil cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani, și de aceea suntem onorați să avem alături de noi în acest proiect vital pentru Timișoara o instituție prestigioasă, cum este IFC. Anul acesta vom începe studiile cerute prin lege, pe care le vom finanța împreună cu cei de la IFC. Astăzi am făcut un pas major pentru ca Timișoara să aibă un nou spital municipal, unul modern și capabil să asigure servicii medicale complete pentru timișoreni”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

În perioada următoare, în parteneriat cu IFC va fi demarat studiul de prefezabilitate necesar construcției acestui nou spital.   

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara și IFC vor ridica un nou spital municipal în nordul Timișoarei first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source