Au fost aleși cei 4 membri externi din Comisia pentru Bugetul Participativ

Primăria Municipiului Timișoara organizează, în anul 2022, „Timișoara Decide!”, prima campanie de buget participativ a orașului. Scopul este ca propunerile de proiecte ale timișorenilor să fie strânse în luna martie, analizate în detaliu în aprilie-mai, votate în iunie-iulie și apoi transformate în realitate. Odată alese proiectele câștigătoare primăria va prelua implementarea.

Astfel, primăria a făcut un apel pentru 4 membri externi în comisia care asigură respectarea obiectivelor și principiilor campaniei pentru bugetul participativ, dar și pentru parteneri din societatea civilă. Acest demers este voluntar, astfel membri comisiei sau partenerii nu vor fi remunerați. Le mulțumim tuturor celor înscriși pentru dorința de implicare.

Pentru a face parte din comisie s-au înscris 7 cetățeni, dintre care au fost selectați 4: Andrei Son – reprezentant “Oamenii din Ciarda Roșie”, Olimpiu Porumb – reprezentant Asociația Alergotura, Nicoleta Iovescu – reprezentant Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf și Mihai Adrian Vîlcea – reprezentant Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Organizațiile care au fost alese ca parteneri în proiect sunt: Institutul Intercultural Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Timișoara (A.S.C.O.T.).

Totodată, au fost nominalizați membri comisiei din partea primăriei: Steliana Stanciu – Director Economic, Vasile Olar – Șef Birou Infrastructură, Anca Lăudatu – Șef Serviciu Sport și Baze Sportive, Daniela Acasandrei – Consilier Serviciu Amenajare Peisagistică, Biodiversitate și Ape, Despina Ungureanu – Consilier, Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere.

Reamintim că atribuțiile Comisiei pentru Bugetul Participativ sunt următoarele, conform Regulamentului:

a) monitorizează desfăşurarea campaniei și respectarea obiectivelor și principiilor acesteia;

b) verifică eligibilitatea propunerilor de proiecte primite;

c) filtrează, ajustează dacă este cazul, și/sau fuzionează propunerile convergente, eliminând redundanţa şi suprapunerea acestora;

d) coordonează împreună cu specialiști din Primărie analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiect eligibile;

e) anunță public proiectele care intră în etapa de votare, precum și proiectele câștigătoare;

f) centralizează și publică informațiile privind implementarea proiectelor câștigătoare de la direcţiile de specialitate, respectiv organismele prestatoare de servicii publice şi de interes local responsabile;

g) evaluează campania.

Vă invităm să urmăriți calendarul pentru bugetul participativ pe noua platformă a Municipiului Timișoara: https://decidem.primariatm.ro/bp

Serviciul Comunicare

The post Au fost aleși cei 4 membri externi din Comisia pentru Bugetul Participativ first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source