Primăria Timișoara reduce birocrația pentru eliberarea autorizațiilor de comerț

Primăria Municipiului Timișoara transmite spre consultare publică o variantă actualizată a Regulamentului pentru condițiile de desfășurare a activităților comerciale și de prestări servicii, care vine în întâmpinarea operatorilor economici pentru simplificarea procesului anual de reautorizare.

„Facem un pas înainte pentru reducerea birocrației și redundanței care caracteriza relația între mediul economic și Primăria Timișoara, cu reguli de bun simț pentru firmele din Timișoara. Cu acest deziderat în minte, am redactat noul regulament. Vrem să nu mai fie nevoie ca o firmă să depună în fiecare an aceleași documente, procesul de reautorizare fiind astfel mult ușurat. De anul viitor, dosarele șină vor fi o amintire”, transmite primarul Dominic Fritz.

În condițiile în care documentele sunt identice cu cele de anul anterior, va fi nevoie doar de declarația pe propria răspundere, actul de identitate al reprezentantului și orice avize noi cerute prin lege de la autorizarea anterioară. Dacă au survenit modificări la documentele prezentate în anul anterior, documentele noi vor trebui prezentate.

De asemenea, acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale se va emite cu o valabilitate până în data de 31.03 a anului următor, timp în care va putea fi obținută viza anuală. Neachizițonarea vizei anuale poate duce la suspendarea activităților comerciale.

Actualizarea regulamentului include, de asemenea, actualizarea actelor normative naționale, care reglementează eliberarea autorizațiilor, clarificarea unor formulări din regulament pentru a crea predictibilitate și a elimina ambiguități, introducerea reglementărilor pentru servicii funerare și a servicii de tip DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare) și actualizarea contravențiilor cu noile prevederi.

Se creează prevederi noi pentru a putea fi autorizat, conform legii, comerțul realizat de către asociații, fundații, organizații non-guvernamentale, precum și prevederi pentru anularea acordului de către operatorii economici.

Propunerea poate fi consultată aici:https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=826A02882F2A6ACCC22589160051A9E4

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara reduce birocrația pentru eliberarea autorizațiilor de comerț first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source