Primăria Timișoara pregătește regenerarea urbană a zonei Piața Mocioni

Primăria Timișoara a publicat anunțul pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică necesare realizării și implementării obiectivului de investiție Regenerare urbană- Zona Piața Mocioni. 

Proiectul de modernizare a domeniului public din jurul Pieței Alexandru Mocioni, modernizare a Parcului Doja și Podului Maria are ca scop inițierea procesului de regenerare urbană prin creșterea atractivității și calității vieții în Iosefin, unul din cele trei cartiere istorice majore ale Timișoarei. 

„Prin tema de proiectare cerem un proiect care să reducă impactul traficului asupra mediului prin diminuarea emisiilor și poluării fonice, să crească atractivitatea pentru pietoni, să genereze conexiunea de infrastructură verde între Piața Mocioni și Canalul Bega și să revigoreze economic această zonă centrală legată strâns de istoria orașului,” declară primarul Dominic Fritz. 

Proiectul va include un sistem de iluminat public contemporan, care să elimine risipa de energie și poluarea luminoasă, precum și dotări urbane. O cerință principală este asigurarea accesibilității domeniului public pentru toți cetățenii, creșterea siguranței pietonilor și cicliștilor, creșterea aportului de suprafețe umbrite și readucerea în prim plan a caracterului de bulevard urban cu parter comercial și funcțiuni diverse adiacente, spații de întâlnire și repaus. 

Principalele obiective sunt durabilitatea investiției prin utilizarea de materiale de calitate, adaptarea la schimbările climatice și respectarea caracterului istoric al zonei de intervenție.

Valoarea estimată a contractului este de 907.563 lei (fără TVA). Durata contractului este de 48 de luni, în acest termen fiind inclusă și asistența tehnică pe parcursul execuției.

Ofertele pot fi depuse până în data de 31 august 2022, ora 15.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara pregătește regenerarea urbană a zonei Piața Mocioni first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source