12.10.2023

Primăria Municipiului Timișoara și Timpark au finalizat licitația pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru o nouă parcare de aproximativ 150 de locuri în zona Gării de Nord. Contractul a fost atribuit, iar firma câștigătoare va începe elaborarea proiectului. 

Viitoarea parcare, cu parter, două etaje și terasă circulabilă, va fi construită în spatele blocurilor de pe bulevardul General Ion Dragalina și de pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, unde se află mai multe garaje. Numărul estimat al locurilor de parcare nou create este de 150, însă acesta poate crește în funcție de scenariile de mobilare permise de teren. 

„Este un proiect ambițios, un răspuns la nevoia tot mai mare de locuri de parcare. Nu dorim însă să ajungem să sacrificăm spațiile verzi și trotuarele pentru a face loc autoturismelor, ci să le eliberăm. Din aceste motive, în zona Gării de Nord vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri pentru a construi o parcare cu parter, două etaje și terasă circulabilă. Mai avem în lucru, în diverse etape, parcările etajate din zona Spitalului de Copii, Dacia, în spatele magazinului Bega și în zona Calea Buziașului”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Investiția nu se limitează doar la construirea unei parcări multietajate, ci vizează o revitalizare a zonei în beneficiul comunității. Astfel, proiectul include amenajări care să permită accesul la parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, rastele pentru biciclete și iluminat public. 

În plus, Primăria Timișoara are în curs de elaborare documentația pentru a reabilita piațeta aflată vis-a-vis de Gara de Nord. 

“Vom îmbunătăți prima impresie a orașului pentru cei care ajung cu trenul și răspundem, totodată, solicitărilor de la cetățenii din zonă, care a fost neglijată ani de zile. Vom amenaja piațeta, vom repara trotuarele de pe Dragalina și vor amenaja locuri de parcare la nivel în spatele blocurilor, astfel încât să nu mai avem mașini pe trotuare. Cablurile aeriene vor trece în subteran, asfaltul va fi înlocuit parțial cu dale de beton, iar stația de taxi va fi mutată câțiva metri, pentru a face loc unei zone de relaxare umbrite. Aici vor fi amplasate bănci, stații de transport noi, arbori și spații verzi. La trecerile de la intersecție și în stație va fi introdus un covor tactil”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea contractului de proiectare a parcării multietajate este de 192.547,95 lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din bugetul TimPark. Câștigătorul licitației este ARCADIA AEN ARCHITECTURE & PM SRL, care are la dispoziție 165 zile calendaristice din momentul încheierii contractului pentru predarea tuturor documentațiilor. Dacă toate procedurile decurg normal, construcția propriu-zisă începe în a doua parte a anului viitor.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara investește banii obținuți din taxa de parcare în proiecte de noi parcări multietajate first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source