Primăria Timișoara începe să-și treacă documentele într-o arhivă electronică, pentru protejarea datelor și facilitarea accesului cetățenilor

În cadrul licitației Primăriei Municipiului Timișoara pentru achiziționarea serviciilor de retrodigitalizare a arhivei, astăzi, 26.01.2023, a fost depusă o ofertă, care intră în faza de evaluare.

Pentru protejarea datelor și facilitarea accesului cetățenilor, Primăria Timișoara își va trece arhiva în format digital, în cadrul proiectului cu finanțare europeană: „Simplificarea procesului participativ și decizional în relația cu cetățenii, prin digitalizarea integrată și eficientizarea administrației publice la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara”.

Aceste servicii presupun retrodigitalizarea (scanarea si indexarea) documentelor existente, realizarea de copii identice și preluarea lor într-o arhivă electronică. Contractul include, de asemenea, licențele de software necesare și formarea personalului din administrația locală. În total, 5.000 de unități arhivistice vor fi retrodigitalizate.

Arhivarea electronică va ușura accesul la documente, va crește transparența instituțională și va reduce costul de stocare, copiere și consultare a documentelor, prevenind de asemenea degradarea fizică a datelor de interes public.

Valoarea totală estimată fără TVA este de 672.000 de lei.


Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara începe să-și treacă documentele într-o arhivă electronică, pentru protejarea datelor și facilitarea accesului cetățenilor first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source