24.10.2023

Vești bune pentru copiii din zona Ciarda Roșie, care se pot bucura de un parc amenajat și dotat cu echipamente de joacă, în condiții de siguranță. Primăria Municipiului Timișoara a finalizat lucrările la Parcul Humulești: toate locurile unde se află echipamentele de joacă au fost asigurate prin montarea pavajelor din tartan și a fost montată mult așteptata masă de tenis. 

De asemenea, a fost deschisă o nouă intrare în parc, astfel încât accesul este mai ușor, îndeosebi pentru părinții care vin cu copii mici în cărucioare și pentru persoanele în scaun cu rotile.

În ultimul an, au avut loc schimbări importante în beneficiul locuitorilor din cartierul Ciarda Roșie. Primăria Timișoara a reabilitat terenul de sport al Școlii Gimnaziale nr. 20 și aleile, a pietruit mai multe străzi, a amenajat locuri de parcare la școală, dispensar și biserică, a plantat, împreună cu copiii din zonă, peste 20 de mesteceni, platani, tei, arțari în jurul școlii. Toate aceste lucrări s-au desfășurat prin buna colaborare dintre comunitate, managerul de cartier și structurile de specialitate din cadrul municipalității timișorene.

Am introdus acest rol de manager de cartier ca o noutate în administrația publică din România pentru ca cetățenii să cunoască în mod direct persoana care se ocupă de gestionarea, în mod activ, a relației lor cu primăria. Managerul de cartier vede care sunt problemele specifice ale cartierului și mediază soluționarea acestora, cu implicarea serviciilor de specialitate ale municipalității. M-am bucurat de semnalele pozitive primite de la cetățenii din Ciarda Roșie cu privire la rezolvarea unor probleme punctuale în cartier, tocmai cu ajutorul managerului de cartier”, a spus primarul Dominic Fritz.

La nivelul Primăriei Municipiului Timișoara activează 5 inspectori de specialitate cu rol de manageri de cartier, în cadrul Serviciului Guvernanță Participativă și Management Cartiere. 

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara face amenajări ale spațiului public în Ciarda Roșie first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source