11.10.2023

Primăria Municipiului Timișoara crește frecvența cu care operatorul de salubrizare va interveni pe străzile orașului, în perioada de toamnă. În lunile octombrie – noiembrie, trotuarele de pe domeniul public sunt măturate de 3 ori pe săptămână, atât manual și mecanizat. Astfel, se va asigura înlăturarea frunzelor căzute, pentru a păstra curățenia pe căile de acces.

Până în prezent, trotuarele s-au măturat, manual și mecanizat, o dată pe săptămână, însă, având în vedere cantitățile mari de frunze căzute, Primăria a decis să solicite operatorului să crească numărul de intervenții pe săptămână.

Chiar dacă în aceste două luni crește frecvența, este important și aportul cetățenilor și al asociațiilor de proprietari, care au, la rândul lor, obligația legală de a curăța spațiul din proximitatea imobilelor în care locuiesc. În cazul în care cetățenii mătură și strâng frunzele căzute, acestea trebuie predate, ca deșeuri vegetale, la punctele de colectare din oraș, unde sunt preluate gratuit.

Curățenia orașului este atât responsabilitatea administrației locale, cât și a tuturor locuitorilor din oraș, domeniul public fiind un spațiu de care beneficiem și pe care îl utilizăm împreună. 

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara crește frecvența acțiunilor de măturat pe străzile orașului first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source