18.10.2023

Primăria Timișoara a semnat contractul de execuție pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 15, de pe strada Chișodei nr.1/A. Proiectul prevede menținerea destinației și a funcțiunii actuale de școală pentru corpul A, în timp ce corpul B va suferi o transformare majoră, astfel încât, la final, actualele ateliere și spații de depozitare să devină săli de clasă. Lucrările vor fi gata în termen de 6 luni de la semnarea ordinului de începere și vor fi finanțate de la bugetul local și co-finanțate din fonduri nerambursabile.

„Este un proiect cu două beneficii majore. Pe de-o parte, îmbunătățim semnificativ condițiile pentru elevii școlii, iar pe de altă parte, deschidem noi săli de clasă în care vor învăța aproximativ 100 de elevi. Corpul B va fi extins și recompartimentat, iar corpul A va trece prin lucrări de reabilitare, contribuind la îmbunătățirea calității educației. Este cea de-a 9-a școală unde începem investiții, în mai puțin de 3 ani, fie pentru a construi noi spații, fie pentru a le reabilita pe cele existente”, afirmă viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale 15 include:  reabilitarea termică a corpului A prin montarea unui termosistem și izolarea planșeului de la etaj; schimbarea finisajelor exterioare pentru a îmbunătăți aspectul clădirii; extinderea corpului B cu un etaj și recompartimentarea pentru a găzdui un număr de 96 de elevi. Această transformare va crea 4 clase noi, o casă nouă a scării, grupuri sanitare și un spațiu pentru recreație/sală multifuncțională.

Primăria Municipiului Timișoara își canalizează eforturile spre obținerea de fonduri europene, pentru a construi spații noi și pentru a reabilita școlile care au fost neglijate până acum, așa cum este și Gimnazială 15. În prezent, școala are 300 de elevi.

Valoarea contractului de execuție este de 3.852.450 lei (TVA inclus). Firma care a câștigat contractul este Alex-Dia Construct SRL. 

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a semnat contractul pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 15 first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source