18.10.2023

Primăria Timișoara va prelua în administrare Sinagoga Fabric, situată pe str. Episcop Ioseph Lonovici, nr. 2. Proiectul de hotărâre a primit astăzi avizul consilierilor locali.

Clădirea Sinagogii, clasată în listele de protecție naționale ca monument istoric sub codul de clasare TM-II-m-B-06128, este amplasată în zona de protecție istorică denumită Ansamblu urban “Fabric” (II).

Pentru a putea fi redat comunității ca obiectiv turistic și cultural, după preluarea în administrare se preconizează efectuarea unor lucrări de întreținere, reabilitare, reparații la imobil din surse proprii sau atrase din fonduri structurale.

Sinagoga Nouă din Fabric a fost construită între anii 1897-1899 în stil eclectic, cu elemente neo-maure, gotice și elemente de stil neo-renascentist italian.

Preluarea imobilului se va face joi, 19 octombrie, de la ora 10,00 în prezența reprezentanților Comunității Evreiești și a Primarului Municipiului Timișoara, Dominic Fritz.

Vă invităm să luați parte la acest moment important pentru procesul de reabilitare și punere în valoare a patrimoniului construit al orașului.

Serviciul Comunicare

The post Consiliul Local a votat preluarea Sinagogii din Fabric first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source