15.09.2023

Primăria Municipiului Timișoara a recuperat în patrimoniul orașului clădirea fostului Liceu Agricol și va începe demersurile pentru repunerea acestuia în circuitul unităților de învățământ. Inițial, acesta a fost dat Ministerului Educației în 2015 pentru a fi reabilitat și transformat în sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș (ISJ). Deoarece investiția nu s-a materializat, imobilul s-a degradat și necesită serioase lucrări de reabilitare.

„Timișoara se dezvoltă și va continua să se dezvolte înspre nord. Asta înseamnă că nevoile actuale de spații pentru elevi se vor accentua. Tocmai de aceea, răspunsul pentru următorii ani îl pregătim de azi. Am purtat discuții extinse cu inspectoratul să recuperăm această clădire și să investim în ea. Avem școli în reabilitare, avem clădiri noi în construcție, dar în același timp pregătim și proiectele pentru viitor, iar fostul Liceu agricol se numără printre ele. Trebuie să îmbogățim infrastructura școlară. Este clar că avem nevoie școli noi în oraș”, anunță primarul Dominic Fritz.

La solicitarea Primăriei Timișoara, Guvernul a emis o hotărâre – publicată vineri în Monitorul Oficial – prin care corpul A al fostului Liceu Agricol revine administrației locale. Acesta se află pe Calea Aradului nr. 56, vizavi de Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”. Imobilul se află într-o stare avansată de degradare, urmând ca Primăria Timișoara să demareze etapele necesare unei investiții pentru a-l reda circuitului educațional. Astfel, Timișoara va beneficia de spații noi în zona de nord a orașului pentru elevi.

Primăria Municipiului Timișoara își reafirmă angajamentul de a  îmbunătăți infrastructura școlară a orașului și a oferi elevilor din oraș spații suficiente, sigure și dotate la standardele actuale. Din datele studiului „Infrastructura școlară 3.0. Școala mai aproape de tine“ reiese că, în Timișoara este nevoie de construcția a încă două școli: în zona de nord și în zona de sud. Repunerea în circuitul educațional al clădirii fostului Liceu Agricol va soluționa una dintre problemele mari ale orașului: nevoia pentru spații educaționale, în special cele de învățământ primar și gimnazial în zona Calea Aradului.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a recuperat fostul Liceu Agricol pentru a realiza acolo spații școlare noi pentru copiii din nordul municipiului first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source