Primăria Timișoara a obținut finanțare pentru încă două proiecte de eficientizare energetică. Contractele pentru fonduri europene au fost semnate

Primăria Municipiului Timișoara a obținut o finanțare de 29,6 milioane de lei pentru două proiecte de eficientizare energetică la Colegiul Ana Aslan și la Clinicile Noi de la Spitalul Municipal de Urgențe Timișoara. Toate proiectele vizează eficientizarea energetică a clădirilor publice ale municipiului. Proiectele sunt finanțate prin Componenta C5 – Valul Renovării – din Planul Național Redresare și Reziliență (PNRR) 2020-2026.

„Aceste finanțări pentru eficientizare energetică de școli și spitale se adaugă celor pentru care deja am semnat contractele luna trecută: campusurile Colegiului Coandă și Liceului Alimentar. Toate sunt clădiri care nu au beneficiat de investiții consistente de decenii și sunt folosite de mii de persoane – fie că sunt elevi, cadre didactice sau personal medical și pacienți. Acum că avem asigurată finanțarea, finalizăm proiectarea și trecem la organizarea licitațiilor pentru execuție ca să schimbăm condițiile și confortul termic în aceste clădiri. Felicit echipele din primărie și din instituțiile subordonate că în ultimii doi am reușit să câștigăm proiecte de peste jumătate de miliard de lei fonduri europene cu care îmbunătățim condițiile de viață ale timișorenilor”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului superior și a celui inferior, înlocuirea tâmplăriei. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul clădirii va fi furnizat din surse regenerabile. Valoarea contractată este de 6.402.703 lei (TVA inclus).

Eficientizarea energetică de la Clinicile Noi vizează reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Municipal de pe strada Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe intervenții precum anveloparea exterioară, reabilitarea rețelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare și ventilare mecanică și realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum și pentru iluminatul clădirii, 5% din necesarul clădirii va fi furnizat prin surse regenerabile. Valoarea contractată este de 23.198.898 lei (TVA inclus).

Primăria Municipiului Timișoara are contracte de finanțare semnate pentru 19 obiective de investiții în valoare de aproape 570 de milioane de lei prin fonduri europene în ultimii 2 ani.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a obținut finanțare pentru încă două proiecte de eficientizare energetică. Contractele pentru fonduri europene au fost semnate first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source