Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru lucrările de reabilitare la Școala Gimnazială nr. 15 de pe strada Chișodei, după ce consilierii locali au aprobat actualizarea valorii investiției. Îmbunătățirile ce vor fi aduse unității de învățământ vor contribui la scăderea abandonului școlar și ridicarea nivelului educațional pentru copiii din Fratelia-Chișoda.

„Copiii din cartierele aflate lângă Chișoda vor avea condiții moderne și mai mult spațiu. Renovăm clădirea de la Școala 15 în care învață acum, dar și clădirea anexă, care momentan nu e folosită pentru ore. Investim în educație la cât mai multe școli din cartierele Timișoarei, pentru ca să aducem spații moderne pentru elevi”, transmite primarul Dominic Fritz.

Investiția la Școala Gimnazială 15 a fost, astfel, deblocată, iar după desemnarea prin licitație a constructorului, vor începe lucrările de execuție.

Reabilitarea școlii din acest cartier se realizează cu fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu un an, la o valoare de 2,7 milioane lei. Creșterea prețului la materialele de construcții, inflația și majorarea salariilor din acest domeniu, precum și lucrările suplimentare apărute au condus la majorarea investiției cu peste 1,5 milioane lei fără TVA.

Consiliul Local a aprobat majorarea valorii contractului la aproximativ 4,7 milioane lei (inclusiv TVA) din care valoarea totală eligibilă este de aproximativ 2,7 milioane lei (inclusiv TVA).

La Școala Gimnazială nr. 15 vor fi construite patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente, prin etajarea imobilului existent în care se desfășoară activități didactice. Din cele două corpuri de clădire ale unității, doar unul este folosit în prezent pentru activități de învățământ. Cel de-al doilea corp de clădire, aflat într-o stare avansată de degradare, are funcțiune de anexă și este utilizat ca spațiu de depozitare.

Programul de reabilitare a școlii include și eficientizarea energetică a Corpului A destinat activităților didactice, prin realizarea izolației termice și prin amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș. Totodată, se va consolida structura de rezistență pentru a permite adăugarea de etaje și instalarea unui nou acoperiș, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei și modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice.

În baza contractului, vor fi executate lucrări aferente obiectivului de investiții din cadrul proiectului: “Școala Gimnazială nr.15, Timișoara – Reabilitare și etajare imobil existent parter, corp B -2 magazii și atelier parter rezultând imobil parter+1etaj, spații pentru învățământ (sala funcțională și clase) și reabilitare termică Corp A – clădire școala P+1E”.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la achiziție inițiată prin anunț de participare simplificat este data de 31 iulie a.c. ora 15:00. Valoarea totală estimată este de 3.508.988.96 lei.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a lansat licitația pentru reabilitarea și extinderea Școlii Gimnaziale Nr.15 first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source