Primăria Municipiului Timișoara a semnat contractul de administrare și întreținere pentru trei cimitire, respectiv Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Săracilor și Cimitirul Stuparilor. Noul contract conține prevederi pentru asigurarea creșterii nivelului de calitate al serviciilor pe baza unor indicatori de performanță clari. De asemenea, este inclus un minim de investiții pe care trebuie să le realizeze firma câștigătoare în fiecare an.

„Am introdus obligații mai clare și mai stricte în contracte și indicatori de performanță pentru firma care se va ocupa de administrarea celor trei cimitire, tocmai pentru a îmbunătăți starea nemulțumitoare în care se află. Prin acest nou contract cerem reparații capitale sau investiții anuale în cele trei locații, făcute în baza unui plan pe care îl vom aproba în prealabil. Pe termen lung însă, avem în vedere preluarea în administrare proprie a cimitirelor pentru a fi siguri de nivelul de calitate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Noul administrator de cimitire are obligația să afișeze număr de telefon, email, regulile și tarifele aprobate, pentru ca cetățenii să poată sesiza orice probleme sau nereguli descoperite. Obligațiile firmei includ prestarea zilnică a serviciului, prevenirea poluării solului și apelor subterane și managementul deșeurilor, conform indicatorilor de performanță.

Noul administrator are obligația să efectueze anual reparații capitale sau investiții în valoare de 130.900 de lei (TVA inclus) pentru cele trei cimitire pe care le va gestiona, respectiv Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Săracilor și Cimitirul Stuparilor. Aceste reparații capitale/investiții se supun unui plan aprobat de Primăria Timișoara, iar lucrările sunt realizate din fondurile firmei. De asemenea, pe baza contractului, administratorul va plăti o redevență anuală de 211.463 lei (cu TVA) către Primăria Timișoara.

Contractul de concesiune pentru serviciile de administrare și întreținere a fost semnat cu firma DENISALEX SRL. Contractul are o valabilitate de 5 ani și poate fi încetat unilateral de către Primăria Timișoara în cazul în care se decide atribuirea serviciilor către o entitate din sectorul public.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a contractat servicii de administrare și întreținere pentru 3 cimitire first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source