Primăria Municipiului Timișoara a elaborat proiectul de hotărâre privind înființarea Direcției Generale Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport şi Transport Feroviar, ca urmare a obligației de punere în aplicare a unor hotărâri judecătorești definitive. 

În momentul de față, organigrama aprobată prin HCLMT nr. 90/2022 nu mai cuprinde structurile Direcția Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități și Biroul Autorizare Activități Comerciale, în consecință, nu mai există nici funcția de director general la Direcția Drumuri, Poduri, Parcaje si Rețele de Utilități, nici funcția de șef birou la Biroul Autorizare Activități Comerciale. De asemenea, nu există nici alte  funcții publice vacante echivalente în cadrul aparatului de specialitate al Primarului ale căror condiții de studii și de vechime să fie îndeplinite de către reclamanți, potrivit fișelor de post aprobate.

Noua structură va avea ca atribuții atingerea țintelor UE cu privire la transportul feroviar și reducerea emisiilor poluante rezultate din activitățile de transport, precum și aplicarea cerințelor formulate în Strategia Națională pentru Sport 2023 – 2032, care transferă tot mai multe atribuții și competențe înspre administrația publică locală. 

Înființarea Direcției Generale Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport şi Transport Feroviar presupune şi reorganizarea activității Aparatului de specialitate al Primarului întrucât înființarea se realizează prin preluarea unor posturi, structuri  şi atribuţii ale unor compartimente din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului.

Cele două proiecte de hotărâri au intrat în procedura de transparență și pot fi consultate pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara, la linkul:  https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=5706BF4E92E7DE6AC22589B7003AA595.

Puteti transmite propuneri sugestii, opinii cu valoare de recomandare în termen de 10 zile de la publicarea proiectelor la adresa de email [email protected].

Serviciul Comunicare

The post Primăria Municipiului Timișoara obligată de instanță să modifice organigrama. Proiectul, în dezbatere publică first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source