Primăria Focșani va amenaja un nou centru de vaccinare în Sala de Sport a Colegiului Naţional Pedagogic “Spiru Haret”

Miercuri, 17 martie 2021, membrii Consiliului de Administrație a Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret”, au aprobat inființarea unui nou centru de vaccinare în Focșani, în incinta sălii de sport a unității școlare. Solicitarea, venită din partea Primăriei Municipiului Focșani, prin Direcția de Asistență Socială Focșani, a fost făcută în contextul în care zilele trecute Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a luat decizia de a muta centrul de vaccinare de la Casa Armatei Focșani tocmai la Sala de Sport a Școlii din … comuna Suraia, localitate aflată la 18,8 km de oraș.
Reamintim faptul că, încă de la începutul anului, Primarul Cristi Valentin Misăilă a propus DSP Vrancea mai multe variante – Centrul de Practică de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani sau celelalte săli de sport din oraș, în vederea organizării unor noi centre de vaccinare în Focșani. Din păcate, conducerea medicală a instituției a respins toate propunerile edilului, pe motiv că utilizarea anexelor școlare pentru vaccinare este interzisă. Acest lucru însă nu a mai constituit un impediment în momentul în care DSP Vrancea a înființat un astfel de centru tocmai în sala de sport din Suraia.
După autorizarea centrului de vaccinare de la Suraia, DSP Vrancea a reanalizat propunerile Primarului Misăilă, ajungând la concluzia că totuși se poate face un centru de vaccinare și într-o sală de sport din Focșani. În urma verificărilor efectuate în teren, s-a stabilit că cea mai bună variantă o reprezintă Sala de Sport a Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret”. În plus, amenajarea a încă unui centru de vaccinare în oraș va scuti pe mulți dintre focșăneni de un drum de aproape 40 km.
Pe această cale, Primarul Cristi Valentin Misăilă mulțumește corpului profesoral de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” pentru disponibilitatea de care a dat dovadă în rezolvarea acestei situații de criză.
În zilele următoare vor fi stabilite aspectele organizatorice, astfel încât procesul de vaccinare să nu afecteze actul educațional și nici să nu pună în pericol sănătatea elevilor și a cadrelor școlare de la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret”.

Biroul de presă

Source