Primăria Focșani și Institutul Francez au început demersurile pentru înființarea unei Alianțe Franceze

Primăria Municipiului Focșani a primit o propunere de colaborare din partea Institutului Francez din România, cu scopul de a înființa o Alianță Franceză în Orașul Unirii. Invitația a venit ca urmare a vizitei la Focșani a Excelenței Sale doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Republicii Franceze în România, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. În urma discuțiilor purtate de înaltul oaspete francez cu Primarul Cristi Valentin Misăilă a fost formulată invitația prin care Focșaniul va deveni al șaselea oraș din România unde funcționează o Alianță Franceză.
Rețeaua Alianțelor franceze din România este alcătuită în prezent din doar 5 Alianțe – Pitești, Ploiești, Constanța, Brașov și Suceava. Alianțele sunt asociații de drept local care au ca scop promovarea limbii franceze, a culturilor francofone și a dialogului dintre acestea și cultura locală. Cu un statut propriu, ele rămân în strânsă legătură cu Ambasada Franței în România, precum și cu Fundația Alianțelor Franceze cu sediul la Paris.
Alianța Franceză oferă posibilitatea de a pune la dispoziția focșănenilor cursuri și certificări în limba franceză, precum și varianta de a participa la principalele evenimente organizate de Institutul Francez din România.
În acest sens, orașul nostru are toate avantajele pentru ca acest proiect să se concretizeze: numărul de elevi și studenți care învață limba franceză, viața culturală și economică active, deschiderea elitelor francofile și francofone către cooperarea internațională.
Pe lângă numeroasele proiecte finanțate din fonduri europene, care vor moderniza Focșaniul, iată că municipalitatea are șansa să implementeze și un proiect educațional cu una dintre cele mai importante instituții ale Statului Francez, ca o confirmare în plus a legăturii puternice dintre cele două popoare.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source