Primăria Focșani lansează concursul "Vitrine de Crăciun"-Ediția a IV-a

Primăria Municipiului Focșani lansează cea de-a IV-a ediție a concursului public „Vitrine de Crăciun”, privind pavoazarea cu ornamente luminoase de sărbători a vitrinelor și a spațiilor din incintă, de către operatorii economici din Focșani.
Astfel, invităm în mod public agenții economici, a căror activitate are și o componentă vizuală stradală, să se înscrie în acest concurs, premiile nefiind de neglijat. Înscrierea şi participarea la concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare.
Concursul se va derula în perioada 20 decembrie 2022 – 24 ianuarie 2023 (pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă). Participanții se pot înscrie la concurs, în perioada 20 – 26 decembrie 2022, chiar și cu mai multe spații pavoazate, aflate în folosință la momentul înscrierii în concurs.
Potrivit regulamentului, înscrierea la concurs a participanților se face on-line, care va fi însoțit de 3 fotografii color cu spațiul pavoazat, în format jpg, png, tiff sau gif, la o rezoluție minimă de 300 dpi.
Votarea se face după cum urmează:
a. Etapa I – votare on line pe facebook – 1 like = 1vot = 1punct;
b. Etapa a II-a – jurizarea comisiei conform criteriilor stabilite prin regulamentul Concursului.
Juriul va fi alcătuit din 5 membri, respectiv un președinte de juriu și un reprezentant al Primăriei Municipiului Focșani, desemnați prin Dispoziția Primarului Municipiului Focșani, 2 consilieri locali, desemnați prin Hotărâre de Consiliu Local și un membru desemnat din partea unor instituții artistice/culturale, solicitat de către organizatorul concursului, prin Direcția Relația Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Focșani.
Juriul va analiza şi va puncta după următoarele criterii:
1) Relevanța pentru perioada sărbătorilor (0 – 25 puncte);
2) Impact vizual/Design atractiv (0 – 25 puncte);
3) Originalitate (0 – 25 puncte);
4) Cromatică (cel mult 3 culori) (0 – 25 puncte).
Cele 4 criterii sunt esențiale pentru evaluarea fiecărei lucrări de către juriu, oricare dintre criterii putând fi notat cu 0-25 puncte. Scorul final va fi stabilit astfel: 75% nota acordată de juriu și 25% din punctajul obținut prin voturile exprimate pe Facebook.
Premiile vor fi acordate astfel:
– locul I – suma de 5000 lei;
– locul II – suma de 4000 lei;
– locul III – suma de 3000 lei;
– 2 mențiuni – 1500 lei fiecare.
Câștigătorii concursului vor fi anunţați în termen de maxim 5 zile lucrătoare, după terminarea perioadei de desfășurare a concursului, printr-un anunţ public.
Această competiție va aduce, o dată în plus, magia Sărbătorilor de Iarnă pe străzile orașului nostru și în inimile tuturor focșănenilor, indiferent de vârstă.
Vă așteptăm cu drag să participați la acest concurs!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source