„Pentru o viață sănătoasă!” și importanța igienei în actualul context pandemic

“Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă.”  Michel de Montaigne

Primăria orașului Răcari, în calitate de aplicant principal, alături de Serviciul Public de Asistență Socială și Liceul Teoretic Ion Ghica din orașul Răcari, în calitate de partener in organizarea activităților, au implementat proiectul „Pentru o viață sănătoasă!”, proiect finanțat prin programul ROMACT, program comun al Consiliului Europei și al Comisiei Europene.

Programul ROMACT vizează dezvoltarea capacităților la nivel local pentru integrarea romilor. ROMACT promovează o guvernare democratică incluzivă la nivel local, asigurându-se totodată că grupurile vulnerabile, inclusiv romii, sunt integrate ca beneficiari ai măsurilor și serviciilor furnizate de administrație.

Proiectul „Pentru o viață sănătoasă!” a avut ca focus conștientizarea, la nivel de comunitate, a importanței igienei pe timp de pandemie, în special a igienei orale.

Activitățile proiectului au constat în identificarea copiilor din medii precare, achiziționarea și distribuirea a 250 de pachete igienice, organizarea de ateliere privind igiena și sănătatea orală, organizarea unui concurs de desene privind sănătatea orală, informare și publicitate.

250 de copii dezavantajați din ciclul preșcolar, primar și gimnazial au beneficiat de activitățile proiectului. Aceștia au primit pachetele igienice, au fost informați cu privire la importanța regulilor de igienă în timp de pandemie și au participat la atelierele de igienă personală și orală organizate de către medicii care s-au alaturat proiectului.

Copii s-au implicat în realizarea desenelor astfel încat au fost recepționate 75 lucrări de desen. Am acordat 10 premii în total pentru primele 10 lucrări desemnate caștigătoare. Premiile au constat în cărți adecvate nivelului școlar. Cărțile au fost furnizate de Editura All (donație către Primărie). Mulțumesc cu această ocazie Editurii All pentru sprijinul acordat.

Având speranța că în curând pandemia COVID-19 va deveni numai o amintire neplacută, îmi revine deosebita plăcere de a le transmite copiilor multă sănătate, toate gândurile bune și rugămintea de a respecta în continuare regulile de igienă și distanțarea fizică.

Primarul orașului Răcari, Marius-Florin CARAVEŢEANU

Comments

comments

Source