După circa trei ani de muncă asiduă, am reușit azi, 01.04.2024, să depunem cererea de finanțare pentru proiectul ”Parc de agrement Băile Govora”, în cadrul primului apel lansat de ADR SV Oltenia, ca Autoritate de Management, în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, Prioritatea 7 – Dezvoltare teritorială sustenabilă. Au fost trei ani de pregătire a studiului de fezabilitate, proiectului tehnic și a altor studii de specialitate, avize și acorduri de la instituții ale statului. Este un moment de bucurie la începutul unor alte etape deloc ușoare. Un parc de agrement modern poate completa oferta turistică și poate atrage mai mulți vizitatori. Proiectul este unul ambițios și bine conturat, iar cererea de finanțare urmează să treacă prin toate etapele de verificare și suntem, în continuare, pregătiți pentru eventualele solicitări de clarificări, astfel încât să putem duce la bun sfârșit acest demers, o reușită importantă pentru administrația locală și pentru toți cei implicați în mod direct.

Necesitatea unui parc de agrement modern în stațiunea Băile Govora era evidentă de mult timp. Stațiunea se bucură de un potențial turistic ridicat, datorită resurselor naturale bogate și a climatului favorabil, dar componenta de agrement era deficitară. Lipsa unor facilități moderne de distracție și petrecere a timpului liber limita atractivitatea stațiunii, în special pentru familiile cu copii și pentru tineri.

Realizarea parcului de agrement va avea un impact pozitiv semnificativ asupra stațiunii. Se estimează că numărul de turiști va crește semnificativ, generând venituri suplimentare pentru localnici și contribuind la dezvoltarea economiei locale. Parcul va crea noi locuri de muncă, va stimula apariția și dezvoltarea afacerilor locale din domeniul turismului și va îmbunătăți calitatea vieții pentru locuitorii stațiunii.

Administrația locală merită felicitări pentru perseverență și pentru eforturile depuse la realizarea acestui proiect important. Și aici ne referim atât la aparatul de specialitate din primărie, care a dus o muncă uriașă, cât și la Consiliul local. De asemenea, mulțumiri se cuvin și Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia pentru tot sprijinul oferit în acest timp. Valoarea totală a proiectului este de 6,4 mil EURO, cu TVA, sumă în care este inclusă și proiectarea care a fost deja plătită, iar o parte din aceasta a fost rambursată tot în cadrul unui proiect finanțat prin POAT 2014-2020, urmând ca la ultima cerere de rambursare, care se află în evaluare, să fie rambursată și diferența.

Source