Online și transparent
Pe 10 iunie 2021 încep înscrierile la creșă

Serviciul Public Creșe lansează pe 10 iunie înscrierea la creșă pentru anul școlar 2021-2022. Pentru evitarea aglomerării din anii trecuți și, mai ales, pentru ușurarea și transparentizarea procesului, anul acesta înscrierea se va face online.

 

Formularul online de înscriere la creșă pentru anul școlar 2021-2022 va fi disponibil pe site-ul Serviciului Public Creșe (hyperlink: https://beta.primariatm.ro/crese/inscrieri-2021) începând cu data de 10 iunie 2021, ora 08:00 și până în data de 23 iunie 2021, ora 16:00.

 

Părinții sau reprezentanții legali au nevoie, pentru completarea formularului, de o adresă de e-mail validă. Persoanele care nu au posibilitatea să completeze  formularul online sunt invitate să contacteze Serviciul Public Creșe la numărul 0754.034.480 pentru asistență.

Pe noul site al Serviciului Public Creșe (hyperlink: beta.primariatm.ro/crese) se găsesc toate informațiile despre calendarul sesiunii de înscrieri 2021-2022, cum se derulează înscrierea, de ce acte fizice este ulterior nevoie pentru validarea înscrierii online și cum se calculează punctajul. De asemenea, puteți consulta criteriile de departajare în caz de punctaj egal între dosare, pe pagina beta.primariatm.ro/crese/inscrieri-2021/criteriile-de-departajare.

 

Atunci când părinții sau reprezentanții legali completează formularul online nu este nevoie să încarce niciun document în format digital. Pe baza punctajului obținut la înscrierea online și urmare a procesării primei runde de contestații, primii 268 părinți sau reprezentanți legali cu cel mai mare punctaj vor fi programați pentru a prezenta fizic, la sediul Serviciului Public Creșe actele care dovedesc lucrurile declarate în formularul online. 

 

După prezentarea fizică a actelor doveditoare și o doua rundă de contestații, pe 21 iulie se afișează atât pe site-ul, cât și la sediul Serviciului Public Creșe, precum și la sediile celor 12 creșe, listele cu dosarele admise, în limita locurilor disponibile.

„Lansăm cu multă încredere și bucurie acest nou fel de a aborda procesul de înscriere. Ne amintim cu toții că anul trecut, în prima zi a perioadei de înscriere la creșă, foarte mulți părinți au stat la o coadă enormă, cu dosarele în mâini, pentru ca apoi mulți dintre ei să nici nu primească un loc, dat fiind numărul extrem de redus de locuri disponibile în plină pandemie… Experiența anului trecut ne-a inspirat să facem lucrurile altfel: online și transparent. Îi îndemn cu toată căldura pe părinți și pe reprezentanții legali să nu fie intimidați de pasul înscrierii online. Formularul online va fi unul prietenos, simplu de completat, însă, dacă oricine are dificultăți în a-l completa, echipa Serviciului Public Creșe este aici să vă ajute”, a explicat Adriana Roescu, directoarea Serviciului Public Creșe.

 

Serviciul Public Creșe, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Timișoara, oferă servicii de îngrijire, supraveghere și educație timpurie copiilor de vârstă antepreșcolară (0-3 ani). În Timișoara funcționează acum 12 creșe de stat. Pentru creșterea numărului de locuri în creșe, administrația locală va începe încă din acest an construcția a trei creșe noi – în zonele Lipovei, Ciarda Roșie și Bogdăneștilor – și au fost depuse actele pentru construcția a alte două creșe printr-un program național aflat sub tutela Ministerului Dezvoltării. 

***

9509718a-778b-4a51-9089-cba125023621

Calendarul procesului de înscriere la creșele publice din Timișoara pentru anul școlar 2021-2022

 

Înscrierea online: 10-23 iunie

Evaluarea formularelor online înregistrate: 24-25 iunie

Comunicarea rezultatelor inițiale: 28 iunie, ora 16:00

Depunerea contestațiilor: 28 iunie, ora 16:00 – 29 iunie, ora 16:00

Soluționarea contestațiilor: 30 iunie, ora 16:00

Prezentarea fizică a actelor doveditoare: 1-14 iulie

Afișarea pe site a rezultatelor finale: 15 iulie

Termen de depunere a contestațiilor: 15 iulie, ora 16:00 – 16 iulie, ora 16:00

Soluționarea contestațiilor: 19-20 iulie

Rezultate finale: 21 iulie

 

Criteriile de departajare

Acordarea unui loc la creșă se face în ordinea punctajului obținut la înscrierea online, validat ulterior prin acte doveditoare. Punctajul obținut este Criteriul 1 de departajare. În cazul în care numărul de solicitări va depăși numărul de locuri disponibile în creșe, se vor aplica Criteriile 2 și 3 de departajare.

Criteriul 1: Punctajul obținut prin completarea formularului online

Informații: beta.primariatm.ro/crese/inscrieri-2021/calcul-punctaj-2021

Criteriul 2: Data reîntoarcerii la serviciu

În cazul situațiilor egale ca punctaj și identice ca opțiune, următorul criteriu de departajare este data reîntoarcerii la serviciu a părintelui sau reprezentantului legal care a beneficiat de concediul pentru creșterea copilului, prioritate având părintele sau reprezentantul legal care și-a reluat activitatea mai devreme, începând cu luna ianuarie 2021.

Criteriul 3: Numărul de înregistrare

Dacă și după aplicarea criteriului 2 de departajare vor exista două sau mai multe dosare în aceeași situație, se va ține cont de data și ora numărului de înregistrare a cererii

The post Online și transparent. Pe 10 iunie 2021 încep înscrierile la creșă first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source