Vă provocăm să punem împreună în valoare produsele tradiționale din Țara Oașului prin înființarea de puncte gastronomice locale din fonduri europene.

La sediul Primăriei Negrești-Oaș va avea loc miercuri, 11.08.2021, de la ora 10, o întâlnire organizată de Asociația GAL Țara Oașului cu participarea reprezentanților Agenției Naționale a Zonei Montane și ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în cadrul proiectului de cooperare pe subMasura 19.3 ,,LEADER GastroTOUR”.

Obiectivul general al proiectului este promovarea turismului local prin înființarea de puncte gastronomice, rute tematice și circuite turistice prin valorificarea produselor locale bazată pe lanțul scurt. Astfel, sunt invitate persoanele interesate în înființarea unui punct gastronomic local care vor avea de acum oportunitatea de a prepara și servi produse culinare, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final.

Punctele Gastronomice Locale reprezintă un concept de unitate de tip familial care oferă produse și preparate alimentare specifice zonei geografice unde sunt localizate. Punctele Gastronomice Locale nu tind spre a deveni restaurante sau pensiuni, ci oferă posibilitatea turiștilor de a se bucura de preparate tradiționale locale într-o atmosferă specific rurală, însă cu respectarea normelor și condițiilor de igienă.

De asemenea, în cadrul întâlnirii vor fi prezentate și alte oportunități de finanțare disponibile din fonduri europene destinate mediului privat.

Source