Va informam ca incepand cu data de 15.02.2024 se realizeaza actiunea obligatorie de microcipare si vaccinare antirabica a cainilor din gospodariile populatiei apartinand comunei Dascalu.

ACTIUNEA ESTE GRATUITA fiind sustinuta de Primaria si Consiliul Local Dascalu impreuna cu Circumscriptia Sanitara Veterinara de Asistenta Dascalu prin medicul veterinar concesionar Dr. Dumitru Mihaita. Pentru aceasta va rugam sa va prezentati cu animalele la sediul Dispensarului Veterinar situat pe strada 1 Mai langa gradinita cu program prelungit Dascalu.

Actiunea se desfasoara in intervalul orar 10-18 de luni pana sambata si duminica 9-14.

Intrucat logistica acestei actiuni este ampla (necesita calculator, imprimanta, documentatie, etc), activitatea se desfasoara la sediul dispensarului.

Va rugam sa veniti cu Carnetu de sanatate al animalelor (acolo unde exista) si Cartea de Identitate a dumnevoastra pentru intocmirea documentelor de identificare si inregistrare prin microcipare a cainilor.

ACTIUNEA DE MICROCIPARE A CAINILOR SI VACCINAREA ANTIRABICA ESTE OBLIGATORIE PENTRU TOATE CARNIVORELE (CAINI , PISICI) , in varsta de peste 3 luni conform:

Ordin ANSVSA nr. 1 din 07.01.2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân
Legea nr. 368/2023 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân
Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a animalelor emis de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Cu respect,
Dr. Dumitru Mihaita
Medic veterinar concesionar CSVA Dascalu
Telefon 0722.673.125

Ultima modificare: 11.04.24 – 12:20 de către Adriana Stanciu

Source