Maratonul Vaccinării „Pune umărul pentru Timișoara”: Sute de medici și voluntari își unesc forțele pentru ca orașul să revină la normalitate

3 zile și 10.000 doze de vaccin Pfizer pentru până la 30 de fluxuri de vaccinare. Sute de voluntari medici și asistenți de la toate spitalele timișorene și studenți mediciniști, societatea civilă și întreaga administrație publică locală își unesc forțele într-o inițiativă comunitară fără precedent, cu un scop unic: victoria prin vaccinare a Timișoarei, în fața pandemiei.

În perioada 23-25 aprilie 2021, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT, Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 22, se va desfășura un adevărat maraton de vaccinare, sub sloganul “Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!”. Pe parcursul a trei zile non-stop, atât ziua cât și noaptea, sute de cadre medicale voluntare și studenți la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babeș” Timișoara vor fi la datorie pentru a-i primi pe timișorenii care doresc să se vaccineze.

„Ca medici în secții de Terapie Intensivă, suntem ca niște medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieți. Dar acum, față de anul trecut pe vremea asta, avem puterea de a ieși împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea e gratuită, e eficientă, e sigură și îi îndemn cu toată căldura pe toți timișorenii care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată pe platforma RoVaccinare și să vină la Maratonul Vaccinării“, a declarat dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Județean și președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”. „Salutăm gestul de solidaritate al Camerei de Comerț, Industrie li Agricultură Timiș, care a pus la dispoziție gratuit complexul CRAFT, cu toate facilitățile, asigurând astfel o locație excepțională pentru desfășurarea Maratonului Vaccinării”, a adăugat dr. Săndesc.

„Timișoara are șansa să fie primul oraș liber de Covid-19 dacă ne vaccinăm toți. Dacă știu ceva, e că timișorenii sunt solidari la greu, de aceea îi chem pe toți timișorenii să pună umărul pentru orașul lor, pentru școli redeschise, pentru viața sportivă și culturală a orașului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor. Acum, la Maratonul Vaccinării, e momentul să ne demonstrăm dragostea pentru ai noștri și pentru Timișoara. Acum e momentul pentru victoria unei comunități unite în fața virusului”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Accesul la vaccinare este gratuit, pe bază de programare. Oricine se poate programa online, pe platforma RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro), sau telefonic, la call center-ul național (021.414.44.25) sau la call center-ul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara (0356.406.517).


Organizatori:
Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara
Primăria Municipiului Timișoara

Parteneri:
Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timişoara
Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara
Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara
Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara
Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara
Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș
Instituția Prefectului Timiș
Consiliul Județean Timiș


The post Maratonul Vaccinării „Pune umărul pentru Timișoara” first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source