Lucrările de modernizare la cele două școli gimnaziale din Negrești-Oaș, avansează vizibil.

Prirmarul Aurelia Fedorca a făcut o vizită de lucru la șantierele celor două obiective de investiții împreună cu colegii din primărie, constructorul și proiectantul, pentru a verifica  stadiul lucrărilor.

La ce lucrăm:

✅#Școala_Gimanzială_Nr_3

Clădirea C2 – „Cocioaba ”  – Reabilitarea și  supraetajarea cu un nivel a clădirii C2; subzidiri și consolidări;  au fost executate lucrări de desfacere și refacere a pardoselilor și a finisajelor interioare și exterioare;  gletuiri, tencuieli, zugrăveli; s-a înlocuit șarpanta; s-a înlocuit tâmplăria; se lucrează la învelitoare; urmează anveloparea clădirii.

Sala de sport – după finalizarea primului proiect, cel de eficiență energetică, acest proiect complementar va asigura modernizarea totală a clădirii. S-au efectuat până acum reparații la pardoseli zona  hol și zona vestiarelor;  s-au realizat grupuri sanitare noi.

Se pregătește realizarea pardoselii de  tarket  și la final amenajarea curții.

✅#Școala_Gimanzială_Nr_1 – după finalizarea proiectului de eficiență energetică, complementar, prin acest proiect vom moderniza și reabilita toate corpurile de clădiri ale Școlii Gimnaziale nr.1. Până azi s-au efectuat subzidiri și consolidări; reabilitare clădiri;  au fost executate lucrări de desfacere și refacere a pardoselilor și a finisajelor interioare și exterioare;  gletuiri, tencuieli, zugrăveli; s-au refăcut finisajele interioare și șapele; s-a înlocuit tâmplăria; s-au înlocuit toate pardoselile cu unele ceramice sau parchet; grupuri sanitare noi;

Se lucrează la anveloparea clădirii C2- sala de sport  și la partea de finisaje și zugrăveli.

Recompartimentarea și finisarea spațiilor din clădirile principale și adiacente celor două școli și a sălilor de sport, se vor face astfel încât să se ridice la standarde moderne, atât educațional cât și structural, iar la finalul lucărilor ne vom îndeplini dorința ca toți elevii să meargă la școală într-un singur ciclu. 

Toate aceste lucrări de modernizare fac parte din planul amplu de modernizare a tuturor unităților de învățământ din oraș. Scopul nostru,  este acela de a asigura condiții moderne în toate unitățile de învățământ, pentru ca actul educațional să poată fi realizat la cele mai înalte standarde. 🏫 Prin investițiile masive în învățământ din ultimii ani,  am finalizat modernizarea și reabilitarea Liceului Tehnologic Ioniță G. Andron, a Liceului Teoretic, a Grădiniței nr.7 – „Licurici”, am construit o creșă – „Castelul Piticilor”. Azi lucrăm la finalizarea proiectului de modernizare a școlilor gimnaziale și la Grădinița Nr.1 și,  ne pregătim să semnăm contractul de finanțare pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a tuturor unităților de învățământ din oraș.

Modernizarea clădirilor celor două școli gimnaziale din oraș, face parte din proiectul integrat, din fonduri europene și de la buget local:  „Îmbunătățirea calității vieții populației orașului Negrești-Oaș, jud. Satu Mare prin modernizarea spațiilor verzi pentru crearea unui „coridor verde” de calitate în orașul Negrești-Oaș”, care se împarte în trei componente:    

1️⃣Școala Gimnazială Nr.3 –  Extinderea și reabilitarea Corpului B      ( cocioaba ), modernizarea sălii de sport și dotarea laboratoarelor;

2️⃣Școala Gimnazială Nr.1 – Extinderea și  reabilitarea Corpului C – sala de sport, modernizarea și dotarea corpului principal

3️⃣Modernizarea spațiilor verzi pentru crearea unui coridor verde de calitate în orașul Negrești-Oaș; – zona  parcuri

Vă mulțumim că înțelegeți pașii importanți pe care îi facem împreună cu aceste investiții, dar și pentru toleranța de care dați dovadă având în vedere disconfortul creat de lucrările care se efectuează la obiectivele de investiții din oraș.

Source