Șelimbărul are din nou incidența de peste 3 la o mia de locuitori în ultimele 14 zile, astfel că de mâine, 6 ianuarie, vor fi din nou o serie de restricții.

Conform prevederilor Legii nr. 136/2020, a Hotărârii Guvernului nr. 1065/2020 și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 21/2004 pentru localitățile cu incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la peste  3/1000 de locuitori sunt închise restaurantele și barurile cu servire în interior, cinematografele și sunt interzise spectacolele și concertele. De asemenea,  pentru o perioadă de 14 zile activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unități. Este în continuare permisă activitatea restaurantelor și barurilor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, vor funcționa în continuare restaurantele care asigură livrare la domiciliu sau acolo unde clienții preiau comanda și o servesc acasă.

Această nouă perioadă de restricții se încheie în 19 ianuarie numai în situația în care la această dată rata incidenței la mia de locuitori în ultimele 14 zile va fi mai mică de trei.

Conform datelor prezentate astăzi de Instituția Prefectului, în localitatea Șelimbăr rata de incidență este de 3,19, cu 38 de cazuri la un total al populației de 11.928 de locuitori. În Mohu sunt două cazuri la 748 de locuitori, rezultând un indice de 2,67. În Bungard este un singura caz de infectare cu SARS CoV-2 la 633 de persoane, rata de incidență fiind de 1,58. În Mohu, rata de incidență este de 2,69, aici fiind două cazuri pozitive la 748 de locuitori.

Source