Marți, 14 septembrie, a fost inaugurat ISU Șelimbăr, baza de intervenție care va putea interveni în situații de urgență în peste 20 de localități din județ.

Festivitatea de inaugurare a avut loc în prezența reprezentanților autorităților publice locale, și a doamnei Raluca Turcan, Ministru al Muncii și Protecției Sociale din România, a președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și a prefectului județului Sibiu, Mircea Crețu.

Înființarea acestei subunități va reduce semnificativ timpul de răspuns într-o zonă aflată într-o continuă creștere demografică. Comunitatea din Șelimbăr, dar și sibienii din localitățile învecinate va avea asigurată intervenția promptă a pompierilor, fie că este vorba de incendii, urgențe medicale, accidente rutiere sau alte evenimente care să le pună viața sau bunurile în pericol.

ISU Șelimbăr are 50 de angajați, asigurând trei schimburi de intervenție. ”Mulți știți că nu mai există nicio diferență între Șelimbăr și alte orașe, motiv pentru care vom continua astfel de proiecte în beneficiul cetățenilor comunei Șelimbăr. Bine ați venit acasă, voi sunteți eroii noștri, de azi vă avem în sânul comunei Șelimbăr”, s-a adresat primarul Marius Grecu.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a lăudat munca primarului comunei. ”Parcă mai ieri eram pe acoperiș și priveam în zare și ne întrebam când va fi gata și a fost gata foarte rapid, pentru că un om care servește comunitatea, când își pune ceva în gând, realizează acest lucru. Și-a propus să avem aici în Șelimbăr un centru de intervenție ISU, astfel încât atunci când un om are nevoie de sprijin, eroii să intervină”, a spus Raluca Turcan.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, l-a felicitat și ea pe primarul Marius Grecu pentru faptul că s-a gândit la siguranța concetățenilor atunci când a realizat această investiție. !Nu întâmplător pompierii români sunt apreciați, mai ales după ce și-au arătat sacrificiul și eroismul în incendiile produse în Grecia. Nu vreau să închei fără să mă uit la domnul primar al comunei Șelimbăr și să-l felicit pentru siguranța oamenilor”, a transmis președinta Consiliului Județean Sibiu.

ISU Șelimbăr dispune de toate facilitățile moderne necesare unei unități de intervenție și de aici se va putea interveni de urgență la cazuri din întreaga zonă, inclusiv pe porțiuni din autostrada A1.

Primarul comunei Șelimbăr și ministrul Raluca Turcan au primit din partea ISU Sibiu ”placheta de onoare” pentru susținerea acestei intervenții. ”Le mulțumesc colegilor primari pentru prezență, le mulțumesc angajaților din Primăria Șelimbăr pentru că, să știți, nu sunt niște simpli funcționari, au muncit în acest sediu și pentru asta îi apreciez și îi felicit. Această plachetă voi aprecia ca fiind venită din partea întregii comunități. Să dea Dumnezeu să vă ocrotească de toate cele rele. Doamne ajută, împreună suntem mai buni!”

Subunitatea va funcționa cu patru autospeciale de intervenție (1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, 1 automacara și o autospecială SMURD) din cadrul Detașamentului Sibiu, iar personalul ce va încadra autospecialele va fi format din 14 – 24 de pompieri militari.

Source