Intervenții pentru înlăturarea efectelor furtunii

Echipele Primăriei Timișoara au acționat sâmbătă și duminică, pentru a soluționa problemele cauzate de vântul extrem de puternic de la finalul săptămânii.

Rafalele, care au înregistrat, în anumite zone, viteze de peste 50 de kilometri pe oră, au smuls din rădăcini copaci sănătoși si au  blocat pe alocuri drumuri, străzi sau alei în parcuri cu resturi vegetale. Biroul pentru Situații de Urgență a intervenit pentru executarea tăierii arborilor și vegetației căzute pe căile de acces. Societățile primăriei, respectiv Horticultura, Barierra System și Rogera Prest, sunt și astăzi pe teren pentru a debarasa resturile vegetale și pentru a asigura eliberarea tuturor căilor de acces afectate de furtună.

Au fost executate lucrări de intervenție pe străzile Eminescu, Circumvalațiunii, Calea Aradului, Protopop Meletie Draghici, Stuparilor, Fructelor, Atomului, Martir Silviu Motohon, Barbu Iscovescu, Take Ionescu.  În partea de sud a orașului nu au fost înregistrate situații care să ridice probleme.

Copacii căzuți vor fi înlocuiți și se preconizează inclusiv suplimentarea numărului de puieți care urmează să fie sădiți în perioada optimă de plantare.

Serviciul Comunicare

The post Intervenții pentru înlăturarea efectelor furtunii first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source