Formațiunea de intervenție rapidă SALVO a Biroului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Timișoara, participă la activitatea de căutare a persoanelor dispărute în accidentul de pe râul Mureș, în zona Periam Port. SALVO a deplasat la locul accidentului 2 mașini, 2 bărci, 4 scafandri, 2 conducători de ambarcațiuni, 3 responsabili de logistică. 

Sunt căutați 2 copii și 2 adulți, care sunt declarați dispăruți. Celelalte 8 persoane din barcă sunt în siguranță și primesc îngrijiri medicale. Condițiile de căutare sunt extrem de dificile, apa fiind rece, foarte adâncă, într-o zonă cu curenți extrem de puternici. Atât cei de la SALVO, cât și specialiștii în situații de urgență prezenți la fața locului depun toate eforturile pentru a găsi cât mai repede persoanele dispărute.

Ne exprimăm regretul pentru tragicul eveniment, compasiunea pentru familiile celor dispăruți și respectul pentru munca voluntarilor și specialiștilor care contribuie la activitatea de căutare. Intervențiile lor vin în sprijinul salvării vieții, însă nu pot suplini responsabilitatea fiecăruia dintre noi, cu privire la propria siguranță. Neglijența și inconștiența afectează destinul celor nevinovați și ne lasă cu durerea de a asista la o dramă care ar fi putut fi evitată. Facem un apel la toți cetățenii de a-și cântări cu răspundere opțiunile și de a face alegeri care să nu implice riscuri pentru siguranța personală, astfel încât asemenea evenimente tragice să nu se repete

Serviciul Comunicare

The post Intervenție de căutare a persoanelor dispărute pe râul Mureș first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source