Cu regret îi informăm pe cetățenii din localitățile Milcovul, Răstoaca, Vânători, Câmpineanca și Gologanu că, începând din data de 13 ianuarie 2021, transportul local al Asociației „Metropolitan Trans”, efectuat de către Transport Public SA Focșani, se suspendă, pe termen NELIMITAT.
Situația este cauzată de intervenția în instanță a mai multor firme de transport care operau pe aceste trasee, iar instanța de judecată a hotărât SĂ SUSPENDE transportul efectuat de către Transport Public SA Focșani.
Începând din data de 13 ianuarie 2021, responsabilitatea pentru buna desfășurare a transportului public între localitățile care fac parte din asociație și Municipiul Focșani aparține exclusiv Autorității Județene de Transport din cadrul Consiliului Județean Vrancea care are obligația să controleze modul în care operatorii de transport își vor respecta obligațiile față de călători.
Îi informăm pe cetățenii care ar putea fi afectați de posibile disfuncționalități că se pot adresa Autorității Județene de Transport la numărul de telefon: 0237/213.057.
Asociația „Metropolitan Trans” funcționează din 2017 în scopul asigurării unor servicii de transport public de calitate pentru cetățenii din localitățile Milcovul, Răstoaca, Vânători, Câmpineanca, Gologanu și Golești.
Din 5 octombrie 2020, Transport Public SA Focșani a operat pe aceste trasee, în baza unui program de transport stabilit cu autoritățile locale, membre ale asociației.
Constituirea Asociației Metropolitan Trans și faptul că Transport Public SA Focșani a demarat efectiv serviciile de transport persoane a nemulțumit o serie de companii care operau activități de transport public în programul județean și care au pierdut dreptul de a opera pe aceste trasee, drept pentru care, până la soluționarea litigiilor inițiate de aceste companii, Transport Public SA Focșani se află în imposibilitatea de a efectua cursele din program.
Transport Public SA deservește un număr de peste 10.000 călători/zi pe traseele urbane și traseele Asociației „Metropolitan Trans”.
Ne pare rău pentru situația creată, avem încredere în Justiție și sperăm că litigiile vor fi soluționate cu celeritate, în favoarea cetățenilor.

Biroul de presă

Source