Sesiuni de formare pentru mediatori culturali în colaborare cu Muzeul Luvru

Artiști, mediatori culturali, educatori și profesori, reprezentanți ai mediului asociativ sunt invitați la două sesiuni de formare care au drept scop formarea unui corp de experți în mediere culturală capabili să creeze dispozitive de mediere culturală și jocuri care să apropie un public nou de colecții artistice importante ale orașului Timișoara.

Sesiunile de formare sunt inițiate în cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, dezvoltate în parteneriat de Muzeul Luvru și Fundația Interart Triade alături de partenerii locali Muzeul Național de Artă din Timișoara și Institutul Francez din România la Timișoara.

Având ca punct de plecare practici de mediere culturală și proiecte ludice dezvoltate de Muzeul Luvru, proiectul își propune să reunească un grup de mediatori care să rămână implicat și activ pe termen lung și care să pregătească o strategie și proiecte de mediere pentru anul 2023, dar și ulterior.

În această primă etapă se vor dezvolta, testa și îmbunătăți metode, tehnici și instrumente practice de dezvoltare a publicului în jurul unor colecții ale Muzeului de Artă și al Colecției muzeale de artă Jecza și al relaționării acestora cu spațiul urban.

Atelierele de formare se vor desfășura în limba franceză cu interpretare în limba română după cum urmează:

15 octombrie, în intervalul orar 09:30 – 12:30

“Atragerea de noi audiențe: de ce? cum?” – online, pe platforma Teams

În cadrul sesiunii, Françoise Feger va prezenta diverse dispozitive de mediere culturală dezvoltate de muzeu și testate cu publicul. Acestea pot servi de inspirație pentru crearea unor dispozitive de mediere culturală la Timișoara. În vederea participării la formarea online, este necesară o conexiune stabilă la Internet și acces la platforma Teams.

28 – 29 octombrie

“Metode de mediere ludice în serviciul practicilor culturale în spațiul urban”, (față în față, la sediul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara).

Sesiunea de formare co-animată de Françoise Feger va fi una aplicată, urmărind să creioneze proiecte de mediere care să fie dezvoltate pe termen lung și să pună în dialog trei colecții muzeale cu spațiul urban.

Participarea este liberă și gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face prin completarea formularului disponibil aici, până cel târziu 10 octombrie 2021. Pentru întrebări sau clarificări ne puteți scrie la adresa [email protected] sau [email protected].

Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara

The post Înscrieri la sesiuni de formare pentru mediatori culturali în colaborare cu Muzeul Luvru first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source