Informare ❗️

?   Suntem în măsură să vă informăm că astăzi incidența infectării cu COVID-19 în orașul Uricani, la mia de locuitori, este de 1,83.
?   Începând de astăzi vom pregăti secțiile de votare, pentru alegerile parlamentare de duminică 6 decembrie 2020.

Secțiile de votare si arondarea alegătorilor la acestea, rămân fix ca la scrutinul electoral, de la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

?   Vă informăm că în paralel se lucrează la realizarea iluminatului festiv din oraș specific sărbătorilor de iarnă, tradiție pe care o continuăm ca în fiecare an.
?   Informăm totodată că sa aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, noile prețuri, la gunoiul menajer, pe care îl plătesc primăriile la operatorul de colectare, transport, sortare și depozitare a gunoiului menajer din Valea Jiului, și comunele Baru și Bănița. Prețul acestuia s-a dublat, și este la fel în toate municipalității din Valea Jiului, și cele două comune Banița și Baru, care fac parte din „ZONA 4 DE COLECTARE”, din județul Hunedoara. Vom analiza posibilitatea ca prețul la populație să nu fie dublat sau mărit foarte mult. În acest fel s-a deblocat conflictul dintre primării și operatorul de colectare a gunoiului, existând pericolul ca orașele noastre să nu mai aibă o perioadă de timp, cu cine să colecteze si să evacueze gunoaiele. Proiectul de hotărâre, a fost făcut după modelul de la Petroșani și comuna Baru, chiar dacă acolo sunt administrații de o altă culoare politică. În asemenea situații suntem obligați să realizăm proiecte comune, pentru un serviciu comun.

Sperăm să trecem cu bine peste aceste situații, fiind nevoiți să aplicăm O.G. 74, inclusiv acoperirea costurilor cu economia circulară, etc.

Doamne ajuta ! ??

Source